4/7/11

Info Portugal

Portugal té moltes zones d’escalada i molt variades, nosaltres ens vam quedar pels sectors que hi ha als voltants de Lisboa.

Cap al Nord hi ha escoles de les que ens van parlar bé però no vam hi vam anar, recordo que una de les zones que ens van recomanar era Buracas un dels pocs sector a l’ombra i Peneda una escola de fissures a prop de Galícia.

Pel que fa a l’època, nosaltres vam estar a Portugal durant el mes d’abril i crec que ja feia calor per escalar bé. La majoria de sectors reben moltes hores de sol per tant la millor època serà l’ hivern. Si pel que fa a temperatura és clar que l’estació hivernal és la millor, pel que fa a les condicions d’humitat de la roca són difícils de preveure. Depèn de quin vent i des d'on bufi el tacte pot arribar a ser molt i molt dolent. A més a més cal esperar que el sol escalfi una mica la roca per fer marxar la humitat que s’hi ha posat durant la nit.

El tema dormir nosaltres vam tenir la gran sort que el Fran i la Carol ens van acollir a casa seva durant tota la nostra estada (GRÀCIES!!)

Però si es viatja amb furgoneta a la costa sempre haurà alguna platja solitària a on s’hi pot passar la nit tranquil·lament.

En els pàrkings d’alguns sectors com Medio Mango s’hi pot dormir sense cap problema.

un dels racons a on s'hi podia pernoctar, això si que són "vistas al mar"!

Els dies de descans es pot visitar Lisboa, els pobles de l’Algarve, les costes de Cascais, la veritat és que hi ha una pila de llocs per visitar o relaxar-se. I menjar bon peix!

bicicleta "en mano" i a pedalar pel carril bici que recorre les platges de Cascais:

la Coba del Diable a Cascais que quan les ones espateguen i creuen el forat es monta un espectacle impressionant

ultimes hores del dia a Casacais:



Per trobar info dels sectors algunes webs com:

http://www.gmesintra.com/

http://bouldersintra.wordpress.com/

http://www.meadinha.com/

http://www.equipadores.blogspot.com/

http://www.climb-europe.com/

Pel que fa a llibres no n’hi ha gaires nosaltres des d’ aquí portàvem el llibre "Portugal " Jingo Woblly Topo Guides, però no la vem utilitzar gaire.

El que és força interessant és aquesta revista digital que van començar a editar un grup d’escaladors portuguesos. Només hi ha dos números però són interessants Revista Vertigem

Portugal no és una destinació molt fanàtica per escalar, no es poden esperar les millors condicions pel que fa a calor i humitat. Però tots són sectors peculiars i diferents al que estem acostumats, val la pena una visita per conèixer les diferent zones i l’ambient marítim a on es troben. El que més ens va agradar va ser l’actitud dels escaladors portuguesos que a part de ser gent molt oberta i amb “bon rotllo” eren uns apassionats de la roca i uns aperturistes incansables.

I per nosaltres el millor del millor van ser les estones que varem compartir amb el Fran, la Carol i el Matias !

El Fran ens va ensenyar les millors vies, la Carol amb la seva olla expres acabada de comprar ens feia uns sopar immillorables...quan vam marxar els vam trobar a faltar...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada