9/8/21

Escalada a Arco di Trento

    Teníem molts plans per escalar a les Dolomites però finals  de setembre ja va arribar una meteo inestable, vam preferir canviar plans i  tirar cap a Arco a fer esportiva i alguna via llarga de menys compromís. 

    Arco di Trento  és un petit poble a la vall de Sarca,  a la regió de l'Alta Garda, província de Trento i molt proper a Dolomites. 

    Una població molt lligada a l'escalada ja que està envoltada de molta roca i per tant, moltíssims sectors. Però banda de les seves parets, allà  han celebrat durant més de 30 anys el famós Rock Master, un espectacle d'escalada en resina. 

    Per aquesta zona  ja hi hem estat un parell  vegades, ens va agradar però  mai vam  marxar  amb ganes de repetir. Vam trobar que molts sectors (els més clàssics) estaven molt sobats, hi havia molta gent i en alguns pàrquings  "petaven cotxes". 

    Però la Mònica, una bona amiga (i molt fanàtica) de Cúneo ens va comentar que per Arco s'hi havia equipat sectors nous i  bons,  i ens va passar el contacte d'alguns locals. Si una cosa hem aprés voltant, és que contacatar amb els escaladors de la zona és la  clau per anar a parar a bones vies i bons sectors.  Doncs vinga cap a Arco! 

    Com a informació pràctica:

    A Arco hi trobarem una gran varietat de tendes de muntanya, si fa mal temps  és una bona opció anar-hi, però la veritat  és que a nosaltres  tanta botiga i oferta ens satura una mica. A on si hi vam passar una llarga estona va ser a la Llibreria Cazzaniga, quin univers de llibres! I de ressenyes...

    També hi trobarem petits supermercats on comprar provisiones i unes gelateries i pizzeries que són visita obligada.

   

    I pels dies que no s'escala,  pasejar per  la part antiga  de Trento o pujar fins al castell que corona el poble són dues bones opcions. 

     El Llac de Garda és una bona també mereix una visita ja sigui  per remullar-se o passejar pels seus voltants. 

ç

    Llac de Garda 

    Nosaltres els dies que no escalàvem vam fer unes bones rutes en bici de carretera per la zona que ens van semblar precioses, la info la posaré en el proper post. 

      Per pernoctar, en el poble hi ha alguns càmpings, hotels i  apartaments de tots preus.

    Nosaltres vam dormir en alguns racons allunyats del poble, com en el Llac Cavedine, darrere el cementiri d'Arco també  tranquil i al  aparcament del poliesportiu també s'hi pot dormir. Al poliesportiu  hi podrem trobar la caravana del pizzero que fa unes pizzes boníssimes !

                            Pizza d'Arco


Llac de Cavedine, un racó tranquil  per fer alguna nit nit



    

    Pel que fa a ressenyes trobem aquestes:




    Nosaltres vam comprar la de Versante Sud, sempre hem fet servir les guies d'aquesta editorial ens els nostres viatges per Itàlia, però creiem que han perdut molt. Fan moltes guies i llibres  amb molta informació però a vegades amb errors  o poc precisa.I les ressenyes encara són dibuixos poc aclaridors.  

    Penso que la guia de Cimbaway  és més detallada i ben feta, tot i que vam comprar l'altra per que és d' escaladors  de la zona, però no la recomano. Ara no ens la quedaríem pas. 

    I la tercera és de vies llargues a la Vall  de Sarca que n'hi ha alguna d'interessant.


I aquí deixo els sectors que vam anar en aquesta visita a Arco:

    Grotta dei Toblino:

    Un sector dels més antics i per tant dels més sobats. Hi vam anar per què estava mig plovent,  té part de poca i poca aproximació. No ens  ho esperàvem però  les vies que vam fer ens van agradar. Un parell de 7a+  i un 7a de dins la cova (un es diu  Danza Macabra) i vam acabar a les plaques de fora fent 6cs i 7as de placa ben bons.  La paret dels costat de la cova és un sector bastant visitat ja que hi ha grau mig i gairebé   al costat del cotxe. 

Si plou s'hi pot escalar, tot i que el tacte no és el millor..



    Vies dels costats de la cova

                                    



    Sector Padaro:

    Una paret que corona el poble de Padaro. S'arriba per una carretera molt estreta, el pàrquing que indica la ressenya no  és el correcte ja que està al mig del poble en una plaça molt petita. És millor aparcar al costat de la carretera, li vam preguntar a un senyor del poble si hi havia algun problema i ens va dir que no, que els escaladors aparcàven allà. 

        Una bona muralla  que ara freqüenten la gent de la zona amb una àmplia gama de vies i graus. Ombra per la tarda. Sectors recomenats el Gòtico i el Balcone. Vam fer unes quantes vies entre 7a i 7c ben bones. A destacar "Drago d'Argento" 7c   "Wind's Bar" 7b 


La muralla de Padaro


Les vistes mentre ens aproximàvem al sector


Amb la Laura i el Seve, escaladors i equipadors molt actius que ens van aconsellar molt bé.


    Sector Castel Madruzzo:

    Un sector de grau mig baix, vies llargues de continuïtat en placa. 

    Aparquem en el poble de Casino, també es pot aparcar en un revolt de la carretra però és un racó més solitari i no ens fa gràcia deixar-hi la furgo. Vam fer vies entre 6bi 7b  la majoria de vies són ben bones i agradables. Tot plegat té un toc "comercial", molt ben equipat, grau agradable. Ens ha agradat.


Les simpàtiques plaques de Madruzzo

   

 Sector Ottava Meraviglia

       Aparquem en el poble de Ceniga, cal creuar el riu i seguir un camí amunt. Ens liem una mica amb la descricpió poc clara de la ressenya però finalment arribem al sector.

       Aquí ens trobem una barrega de  plaques grises molt tècniques i plaques una mica desplomades amb "xorreres". Les vies són llargues. Ens va agradar



     I aquests són els sectors que vam visitar durant  l'estada a Arco  la tardor del 2020.

    En anteriors viatges vam escalar  per Massone el clàssic i de vies sobades amb algunes de bones però. La pizzeria, Bassilandia, també recomanables. 

    

    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada