13/4/10

Dia de mercart

El diumenge és el dia de mercat a Çakisar un poblet a pocs kms. de la zona d’escalada. És l’únic dia que es pot comprar verdura o fruita, val la pena baixar i fer una volta, tot plegat és força pintoresc. A més a més, és divertit, els locals no parlen ni gota d’angles i nosaltres amb prou feines sabem dir gràcies en turc, però ens entenem, amb bona voluntat i bon humor es pot fer qualsevol cosa, com entendre’s amb pagesos turcs per comprar quatre verdures.

algunes imatges del mercat:


Parada obligatòria en un “gozleme” uns “xiringuitos” a on hi trobarem la clàssica senyora turca fent “gozlemes” (uns creps fets al foc) que solen anar farcits d’espinacs, patata, formatge, sèsam...i sempre acompanyat de te turc (çai en turc)



les senyores el·laborant els Gozlemes cada una fa una feina, amassar, farcir i coure

farcint amb formatge


i tot acompanyat d'un bon te


Entre setmana és més complicat comprar menjar fresc, en el càmping venen productes tipus llet, cereals, galetes...Al mateix poble de Çakisar hi trobarem tendetes (tipus “colmado”) hi potser hi ha més oferta. Al poble de Geiryabirik que és el més proper al càmping no hi ha res de res.

I per moure’ns i arribar al mercat o qualsevol lloc a la vora només cal recórrer al auto-stop i en pocs minuts et paren, com ja he dit els locals de la zona són molt bona gent i estan encantats de parar als escaladors. Un dels cotxes que ens va parar per anar al poble era una furgo volskwagen amb la família al complert, més que al complert, vaig arribar a contar 14 persones allà dins, dones homes i canalla i amb la música a tot “taco”...genial...és una gent d’aquella que et dóna bon rotllo i sempre t’arrenquen un somriure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada