29/11/12

I PER ACABAR EL TOUR:GORGES DEL TARN




Per tancar el bucle  de l'itinerari   per França vam decidir de fer-ho amb una  visita a la roca de les Gorges del Tarn. . Em fascina aquest lloc,els poblets, el riu i  l'escalada (que és la que se'm dóna bé...) és un festival de bidits i metres en un calcari immillorable. Si haig de ser sincera, el grau el vam trobar bastant suau però fent honor a la fama que té aquesta escola  els “seguros” estan bastant alegres, tot i així vam poder comprovar  que en general les vies estan prou ben equipades. És  a dir, si caus voles però no toques enlloc!
Sobre ressenyes i  sectors, nosaltres anàvem amb el llibre vell del 2007 ara ha sortit una guia nova. Es pot trobar a l'estanc(botigueta a o a part de tabac hi venen tota mena d'articles)  del poble  de les Vignes.  Hi ha un seguit de sectors com el Gran Toi i d'altres que estan prohibits però  la nova guia no ho explica, senzillament no surten ressenyats i prou. Al anar amb la guia antiga nosaltres vam anar a  algun d'aquest sectors però al arribar a peu de via ja ens vam adonar de  la prohibició doncs a cada via (o gairebé a cada via ) hi ha un senyal de prohibició. Seria més simple explicitar-ho en la nova guia? (dic jo).

guia nova                          guia antiga

Sobre l'escalada: els sector més clàssics com l'Oasif  ja comencen  a estar sobats però es mereixen una  o més visites  Vam flipar amb les vies curtes del Güllich, també ens va molar molt la part esquerra del sector AMPHITHEATRE , el CALMEZ-VOUS, ARC EN CIEL, CANYON ....la veritat és que casi tots els sectors són de gran qualitat i totes les vies que vam escalar eren molt molt bones. És a dir per mi es una escola que es troba a l'alçada de qualsevol zona esportiva de Catalunya i val la pena conèixer.


el Quim i el Jaume .... a veure si ens aclarim entre la guia nova i la vella

sector Güllich  la Nuri assegurant al Jaume

sector Güllich  regirant bidits com molaaa!  un 7c nou a la dreta de 6 0 7  xapes! (inusual en aquesta escola)

  
el Jaume al sector Güllich a " L'effet Larguant "


escalfant en els sector Tresor du zèbre un racó petit però amb vies interessants

el Jaume posant a prova la pila en el mur de l'Oasif

Oasif altre cop, quin muret no?!

Sobre l'"apalanque", amb la furgo i discreció (no montar el gran xiringuito!) es pot dormir en qualsevol racó. Hi ha una bona oferta d'allotjaments (càmpings, gites..) pels pobles del voltant(Les
 Vignes, le Rozier....) però a finals de setembre principis d'octubre que és quan hi vam estar, s'acabava la temporada i estaven tancant.

i acabo tal com acabàvem cada dia, amb uns bons sopars a la furgo amb la bona companyia del Jaume i la Nuri

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada