4/4/09

Kentucky, un vell estil de vida americà

Kentucky forma part dels pocs estats que encara manté antigues i típiques tradicions americanes, algunes bones, algunes altres.... no tant.

El divendres vam anar al cine al poble de Stanton, i no un cinema qualsevol! Sinó d'aquests a l'aire lliure que tenen una gran pantalla al mig d'un descampat i s'hi accedeix amb el cotxe, si, com els de les pelis!


el nostre cotxe i al fons la pantalla gegant a l'aire lliure

El funcionament és el següent:
Es compra l'entrada i et diuen en quina emisora de la ràdio sents la pel·licula, entres amb el cotxe, et situes davant de la pantalla, engegues la ràdio, busques l'emisora i a gaudir del film! Vam veure "Quantum of solace" de James Bond, molta acció i fàcil d'entendre pel nostre anglès.
Una experiència ben ...americana. Cal dir que aquest tipus de cinema ja no és gaire habitual a Estats Units, pels nostres amics de Califòrnia també va ser una novetat una sessió cinematogràfica d'aquestes característiques.
Abans de la peli vam sopar a "Mi Finca" un restaurant mexicà econòmic, bó i a on quedes ben tip!



sopant "mexican food"

Un altra especialitat de Kentucky és una beguda anomenada "ALLE 8 ONE". Es tracta d'una beguda gassosa feta de fruites, gingebre (ginger) i altres substàncies més o menys saludables. Tothom en prén, personalment, no m'entussiasme gaire, la trobo una mica "empalagosa", al Quim si que li agrada. En aquest estat va ser descoberta i d'aquí no ha sortit, pels altres estats no s'en troba o no hi ha tanta afició a prendre'n.



la beguda de Kentucky

La cria de cavalls és una activitat arrelada a Kentucky, presumeixen de tenir les millors races del país, hi ha molta afició i es duen a terme moltes activiats relacionades amb el món eqüestre, curses de resistència, salt, exhibcions, acrobàcia.... Pel que diuen d'uns anys cap aquí la gent que es guanya la vida amb els cavalls ha marxat cap a altres estats perque aquí s'estan endurint les lleis sobre tot a nivell econòmic.

Un aspecte xocant és el tema del alcohol.Tot i les dures restriccions amb begudes alcohòliques, Kentucky és famós per les seves destil·leries i la producció de bourbon i wisky. Els amants d'aquesta beguda poden recòrrer el "Kentucky Bourbon Trail" un itinerari escènic i històric que recòrre les principals destileries de l'estat (Four Roses, Wild Turkey, Jim Bean...)

Una altra activitat encara molt arrelada és el patchword que aqui en diuen "Quilt", es fan important concentracions, trobades, hi ha museus dedicats a aquesta labor. I, també es pot recòrrer el "Kentycky quilt trail" per conèixer els seusorígens i la seva història. També és com un petit homenatge a les dones que cosien per les seves famílies.


el "quilt" com a part de la decoració


Amb la majoria de gent que hem parlat, que no són de Kentucky ens dónen a entendre que per la resta dels americans, Kentucky és un dels estats més conservadors del país, tant culturalment com políticament com religiosament.

Algunes imatges de Kentucky:

cartells com aquest n'hi ha cada dos per tres, hi ha molta esglèsia!



clàssics busos de transport escolar




els graners i la bústia per rebre el correu




el cotxe no tenia rodes!





bugaderia, esperant que s'eixugui la roba...american way of life

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada