2/1/23

ESCALADA ESPORTIVA A GREDOS

    La verita és que he dubtat una mica en si escriure aquest post, o no. I per què? Doncs perquè les zones d'esportiva que vam visitar per Gredos, són bastant discretes, d'aquelles que en diem d'interès local.

    Però bé, crec que en qualsevol sector o vies equipats hi ha molta feina i il·lusió a darrere per part dels equipador i faig aquesta entrada com a petit reconeixement a la labor que fan els locals d'aquestes zones. I no dic que no siguin bones, sinó que pel meu parer la visita a aquestes escoles pot ser un complement a una ruta i viatge per la "Zona centro" o si el temps no acompanya gaire per fer via llarga són una alternativa. A banda d'això, visitar aquestes petites escoles ens ha permès conèixer un territori preciós , pobles perdutspaisatges rurals, gent  i només per aquestes experiències ja  ha valgut la pena recórrer i escalar una mica pels sectors de Gredos.

    Per ubicar-nos una mica, ens trobem a Castella i Lleó, concretament a la província de Salamanca i ens mourem pels voltants de Sierra de Béjar.

    En l'àmbit pràctic vull dir-vos que aquestes escoles estan molt a la vora del poble de Béjar, i pot ser un bon camp base, ja que hi ha una àrea gratuïta per Autocaravanes amb punt per buidar i font per omplir aigua. A més a més, és un poble encantador amb un centre molt autèntic, amb el seu petit comerç, merceries, sabateries, botigues de queviuresUs recomano fer un volt per aquests carrers i places i gaudir d'un viatge a temps enrere on hi havia vida a les botiguetes locals .

    Un altre poble adorable és Candelario on també val la pena perdre's pels seus carrerons empedratsestrets i recaragolats.  Abans d'arribar al poble podeu passar pel Castanyer que també es mereix una visita.

    pel que fa a l'escalada, la ressenya que vam utilitzar va ser aquesta. Ens va semblar molt correcta, fotos a color dels sectors, aproximacions ben detallades.



Els sectors:


Sector Corbera a Navalmoral de Béjar

    Es tracta d'una petita muralla de granit amb vies de placa i fissures. Algunes equiades i algunes d'autoprotecció. Nosaltres portávem un  jocs de camalots fins al 3 i un parell de jocs d'aliens. 

    La seva ubicació és molt bucòlica amb unes vistes preciosaPel que fa a les vies, les que vam fer ens van agradar. Ens va semblar un raconet vistós, per passar-hi un dia, escalar en granit i gaudir d'un paratge ben solitari.











Cancho del Bermejo

    El trobem en el municipi de Valsesangil, terra de ramaderia i agricultura. Un indret rural i solitari de Sierra de Béjar. Un altre petit sector d'interès local, hi vam escalar, però no ens va semblar res de l'altre món. Granit, plaques i fissures. També hi trobarem vies equipades i vies netes, només amb la reunió.El lloc preciós però l'escalada discreta. Tot i això les vies que vam fer eren unes fissures prou interessants.








Laguna del Duque

    Vam anar-hi amb unes expectatives altes, ens n'havien parlat com si fos el millor de la zona. De fet, és el més gran i el que té més quantitat de vies, però no ens va agradar.

    Ho vam trobar  tot com molt abandonat,  les vies molt brutes, regalims i liquen. Vam coincider amb en Lora (autor de la guia) que ens fa algunes recomanacions. Em sap greu, però les vies que vam fer, no ens van semblar gens bones. Vam escalar al sector Espicancales i a la placa de los Checoslovacos. Vam canviar al sector de més amunt , i potser les vies estàven un mica més netes, però tampoc no ens van semblar de gran qual·litat. Teníem pensat estar-hi un parell de dies, però amb un en vam tenir prou. No ens sembla un sector gaire recomanablehavíem vist fotos molt espectaculars escalant amb la  "laguna" de fons, però com ja sabem... A vegades les fotos enganyen. I per acabar-ho d'arrodonir estaven reformant o reparant la presa,  i pet tant la imatge del paisatge era d'allò més lletja entre bastides i maquinària variada. . Total que no ens va agradar gens. 






La Corbera, Navalmoral de Béjar

    Aquesta és l'última escola que vam visitar per la zona. Està bé. Es tracta d'una petita muralla de granit taronjós que ens ofereix vies agradables, de bona regleta i algunes fissures . Predomina grau mig baix, les vies són ben divertides i de continuïtat. Una cosa que recordo és que vam passar calor, i estàvem a octubre. Aquest si el recomanaria per escalar  sisens i algun setè. Per un dia està força bé. L'aproximació és curta, però cal tenir en compte que es passa per camps amb bestiar i hem de ser respectuosos i tancar les portes.



    I aquesta va ser la nostra visita per les zones d'esportiva de Gredos, que com ja he dit no ens van semblar espectaculars ni de visita obligada però sempre ens motiva conèixer racons i roques diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada