5/6/09

Calor molta calor!!

Els últims dies ens ha tocat llevar-nos d'hora perqué el sol apreta molt i a la majoria de sectors els hi arriba el sol a partir del migdia per tant cal aprofitar la fresca del matí per poder escalar. El problema és que hi ha dies que arriba el sol i encara no hem fet ni dues vies per tant acabem escalant i torrant-nos! Però bé... fardarem de "moreno del desert".
Un d'aquests dies vam anar a:
  • "Supercrack butress"
Ja havíem visitat el primer dia sota una bona tempesta de sorra i neu. I alberga moltes vies clàssiques i bones.
Vam escalar la gran clàssica "Super Crack" 5.10, increïble, d'aquelles fisures que et deixen molt bon gust de boca. Mida perfecta per les mans, s'encasten a la perfecció, tota la via s'equipa amb cams del 2 fan falta com a mínim 7 o 8 peces d'aquesta mida.


la "supercrack"...una super via!!



no cal triar gaire només entren cams del dos!!


Altres vies que escalem són "Gorilaz" 5.10 bona i aprofitant la mateixa R provem la "Pringles" un diedre perfecte de 5.12 bonica però difícil encastaments de dits!

  • Cordada catalano-madrilenya
Bé més que cordada vam fer un bon equip amb l'Esther i el Cesar, dos madrilenys que més o menys estan fent la mateixa ruta que nosaltres.
Ens vam conèixer a Super Crack Butress, acabàvem de desmuntar una via i arriba un noi preguntat "did you finish?" diem "yes", es gira i li diu a la noia "oye que estos ya han acabado" i ja està ja tenim conversa...i amb aquest parell hem passat molt bones estones hem compartit molt bones escalades i sobretot vam riure moooolt!
Acabem els 4 instalats al Cotonwood per anar a escalar als sectors que estan a prop del càmping, ens hi instalem perque la pista és llarga i encara que està prou bé no mola fer-la moltes vegades perque hem de cuidar la Harriet...ens ha de portar a Yosemite! Fins i tot hi ha algun sector que des del càmping s'hi va caminant.


la nostra paradeta



la paradeta dels nostre veïns, hi ha qui amb bus!

  • Pistol Whipped
No és dels més coneguts però quan fa calor és un bon racó ja que està al'ombra fins a primera hora de la tarda i té vies molt bones.
Escalfem a "Short and stupid" 5.8 curta però no estúpida, és bona.


"Short and stupida" curta i bona!



uns segons després li va patinar el peu va caure i li va canviar la cara...no ho vam poder enganxar amb la càmara!

Una via que vam trobar divertida va ser "Chambered Roud"5.10 comença amb una xemeneia que és més fàcil del que sembla i acaba amb un diedre facilet.


dins la xemeneia no pots caure...però millor posar alguan peça...





sortint de la xemeneia



el diedre de després de la xemeneia




al tibar la corda es va enganxar, el Quim recuperant-la

Un pedra preciosa del desert és la "Spaguethi western", potser un dels millors 5.11 d'Indian, una fisura lleugerament desplomada que ofereix una escalada de continuïtat d'encastament de mans, mida per cams del 2, la mida més desitjada! a dalt empetiteix però el desplom ja no és tan pronunciat...visita obligada!


la fisura perfecta!



el César fent la "Spagethi..." enmig del mar roca



un bon "catxo" de fisura!!



una perspectiva més aérea de la via



encastaments perfectes



gaudint...malgrat calor!



últim top rope fanàtic a ple sol



arriba el sol i marxem nosaltres



fauna típica de les parets d'Indian Creek


Sector, com la majoria molt interessant i al trobar-se lluny de la carretera és encantadorament salvatge.


les vistes des del sector

  • Way Rambo
Segons sembla és un sector bastant recent però amb molt bones línies. S'hi pot arribar caminant des de Cotonwood.
Crec que no és una bona època per visitar-lo perqué el sol hi arriba a mig matí...evidentment ens vam torrar. Vam aguantar tot el que vam poder però la calor va poder més que nosaltres, però és allò que, ja que estem aquí no marxarem no?! Decididament és un sector d'hivern.
Com no, també té molt bones vies.

l'aprox
Les més recomanables, vaja les més recomanables per nosaltres serien la "Blue Sun" 5.10 de mans, friends grocs i blaus, no molt llarga i agradable. Ràpidament abans de que arribi el sol provem "Way Rambo" 5.12, que bona i que dura! La part de dalt és una fisura per dits però d'aquella mida que no acaben d'encastar-se bé, haurem de practicar per poder encadenar aquesta joia algun dia!


Blue Sand un dels 5.10 més agradables del sector



bona, bona eh?!



way rambo ...i el sol arribant per dalt


way rambo


bona foto del Cesar!


Un altre regalet és la "Layaway plan" 5.11- fisura de mans petites (cams del 1) que acaba creuant un espectacular sostre. Excel·lent!

sota l'estètic sostre de la "laway..." i el sol atrapant-me!



im....pressionant!!!



jamming..encastant..



sortint del sostre


Arriba el sol i fa tanta calor que fins i tot ens costa baixar!
Sector molt bó molt recomanable i molt caluròs!

fugint del sol



com costa trobar una ombra!!


  • Scarface
Un altre sector mega-clàssic d'Indian, amb una de les vies més clàssiques la "Scarface" 5.11 el primer cop que vam venir fa un parell d'anys ens va semblar dura però avui ha sortir....sembla que hem millorat la nostra tècnica d'encastaments!
A part d'aquesta via gairebé totes valen la pena, com a la majoria de parets està a l'ombra pel matí i hem hagut de matinar per estar fresquets. Sembla que em repeteixi però és un altre sector molt i molt recomanable...com no!



l'Esther super contenta després d'encadenar una bona fisura!!



scarface




bona eh?!


una bona via amb unes bones vistes



el que s'ha de fer per una bona foto!!


  • Saltant pel món
L'Esther i el César ténen una costum ben curiosa i divertida. És la de fer-se una foto saltant en diferents llocs del món, ens conviden en algunes d'aquestes tomes i la veritat és que vam riure molt i saltar moltes vegades perqué la càmara ens enganxés als 4 al vol. Bon exercici per les cames! Vam saltar davant les parets d'Indian Creek i davant les agulles de Canyonlands i això és el que va sortir:



el Cesar prepara la càmara



ens preparem



quim, que fas?!!





encara no està prou bé!!



tampoc!!



araaaa!!




ara Canyonlands!!



preparats!!



noo aquesta no hem saltat prou!!



ole!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada