16/11/09

Camí Nord de Santiago (4º i 5º etapa)

4º Etapa: Vilanova de Lourenzà- Sobrao dos Monxes 110kms

Bona tirada, els orreos ja formen part del paisatge i les vaques també La ruta passa per un grup de parròquies (són com veïnats) i en aquest paratges tan camperols o rurals,els senyals són inexistents i ens vam desubicar una mica...Parem a una senyora que va en cotxe, sembla que li és complicat en explicar-nos de com sortir i no dubta en dir que la seguim (no oblidem que ella va en cotxe i nosaltres en bici! Ens tocarà apretar....)ens va esperant en els trencalls fins que ens deixa en una carretereta a on recuperem les senyals del camino.
Hi ha un tram que no es gaire interessant, bé, mes aviat és lleig, perquè passa pel costat de les obres de l’autovia i es circularem molt a prop de les màquines.
Parem un moment al poble de Miraz, hi ha un alberg però ens han recomanat que ens el saltéssim i arribéssim Sobrao a on l’alberg està situat en una part d’un enorme monestir encara amb frares i val la pena fer-hi nit.
A quarts de 8 arribem al fabulós monestir ha valgut la pena fer la tirada llarga per dormir-hi. Tot i que els frares no en perdonen ni una a les 10 en punt tanquen llums i porta i el que no estigui a lloc “que se jo...” a nosaltres ens va anar pels pèls dutxar-nos i buscar un lloc per sopar .Per mi va ser el lloc més impressionant però el més estricte i intransigent, em van semblar més amables la resta d’hospitalarios que varem conèixer a llarg del camino i no vestien “sotana” o com es digui. I dels audis que hi havia aparcat a l’entrada de monestir ja no cal ni fer comentaris....


comencem amb una mica pluja


boira


pluja i boira



un cementire...espectacular i."pa que?"


el monestir de Sobrao, un edifici molt senzillet...


5º Etapa: Sobrao dos Monxes- Monte Gozo (Santiago) 60 kms

Aquesta ha estat una tirada divertida,hem anat pedalant tranquil•lament tenim tot el dia per fer 60 kms no tenim pressa però no ens encantem. En aquesta etapa, el camí del nord s’ajunta amb el Camí Francés i quin canvi, gent i més gent, és divertit tota l’estona dient o sentit el classic “buen camino!” però al anar amb bici cal tenir cura en no emportar-se cap “peregrino” per davant, cal ser respectuós i afluixar la marxa per que hi ha molta gent que triga en reaccionar al sentir les bicis , va molt bé el timbre per avisar.
El últims kms. són bastant lletjos, asfalts, polígons....una mica trist. Fem nit a Monte Gozo un alberg que està situat a uns 5kms. de la ciutat de Santiago. El lloc és com bastant ensopit, naus de color gris, terra de ciment i com molt fred, però es respira una aire d’alegria per que tots els que estem allà ja podem gairebé dir que tenim un peu a Santiago.
Avui hem coincidit amb uns quants catalans, una parella de Esparraguera i un grup de ...no recordo. Acabem el dia sopant junts un abundant menu de peregrino.


part comuna amb el camí francés


ultimes pedalades a Monte Gozo


per fi una birreta!!


foto artística del Quim ohhh!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada