30/11/17

ESCALADA A ARAPILES

         Arapiles  enganxa. Per la seva escalada tan peculiar, per la bellesa de la roca, per la seva comoditat en les aprox  i per què, tot i que no és una paret gegant ni  espectacular  poseeix una atmosfera molt especial i captivadora.     
        Arapiles alberga una immensa quantitat de línies.  N'hi ha de molt bones, de bones i de "rostoll". Totes les que aquí poso ens van agradar i ens van semblar força recomanables.
Vam  fer vies de tota mena, i tot i que la a vegades la dificultat no era gaire  no valia  confiar-se ja que és una escalada exigent i  de difícil autoprotecció .
        


         THE PHAROS un dels més grans clàssics i concurregut on la majoria de les vies són excel·lents
A falta de força  per anar a la Punks in the Gym  ens posem a la Punks in the gun, no pas fàcil no!
Altres vies bones com Chasm (sobadeta), Oceanoid , Milk blood…
També Judgement Day una ruta de 3 llargs  amb un flanqueig xulo, Trojan un 25 famós però sobat com una mala cosa. 

El Quim batallant i encadenant Punks in the gun...tela !!

Navegant per "Oceanoid"

Els típics colors de la roca a Aràpiles

En el segon llarg de "Second coming" en el Gully

ATRIADE Un petit muret situat just sobre el càmping hi ha un diedre molt característic i algunes vies equipades: Plimsoll, Orestes, Have a good Flight ( 7b molt popular) i Electra

King Rat Gully un racó solitari a l’ombre, petit i no gaire transita molt popular, però vam fer  vies molt molt bones: King Rat, Glory Rader i jusy davant a Sky DIver  “Deside my self” .   I per acabar vam escalar la estètica  torre  “The Pinnacle “ on vam fer un parell de vies de grau 21 molt molt bones!

Malgrat tenir un aspecte tètric vam fer molt bones vies com la King Rat

Les compactes plaques de "Sky diver" que déu n'hi dó!!

Dalt de The Pinnacle


Un altre dia anem a CENTRAL GULLY RIGHT, home.. al principi no ens van entusiasmar gaire.  Tirant amunt per la canal arribem a Cecilia Wall on fem Cecilia (clàssica però sobadíssima)  i les de la seva dreta, plaques regletes i linies maques. En aquesta banda si  hi ha una via de dos llargs brutal “Reaper” i Mary Buttres que també té vies molt divertides. Val la pena. 

Primer llarg de Reaper

espectacular travessia del segon llarg a Reaper

CENTRAL GULLY LEFT, una bona muralla que sempre està al sol,  allà hi ha clàssiques i bones com Squeaqueasy, Quisling , Moby DIck, Hiena, Hespite, Horroscope, provem Paladin que surt en una foto i uf quin “xasco”!, no ens va agradar gens! 

Per la  fissura de la Moby Dick


Un altra sector al que li vam treure suc va ser COLISION COURSE WALLL, vies de tota mena fàcils, difícils, placa , xemeneia , molt complert. Com ara: Colision Course, Female Friend  Agamenom Telemachus . 



La increïble placa de Colllision Course

Xemeneia de l' Agamemnon




ORGAN PIPES és una altra clàssica paret amb línes molt assequibles. Vies com Tanin i The Wraith molt bones .  D' allà anem a Upper Organ Pipes no ens va agradar gens,ni hi vam escalar.  

Al sector de Pilots Error Clif escalem i l’espectacular sostre de la Pilots Error, i altres vies com  l’exigent Debutants and Centípedes, Trgogul khan.

Pati, pila i entorn magnífic en la via "Pilots error"

Una altra intensa línia en el mateix sector

FANG BUTTRES també és un bon muret per apretar on  hi ha vies sem-equipades  de setè grau com Ergonomics, Stroling Right..

A TIger Wall també hi ha un bon repertori de vies llargues i bastant fàcils ,  estàn totes a petar de gent. El dia que hi vam passara a totes le vies hi havia gent, i en algunes cues...és que és un  muret molt assequible. Vam decidir fer "No Future" un llarg preciós i tècnic.

Castle Crag un altra  torre clàssica amb es pot escalar per una via molt assequible i maca:  la Swinging . També vam fer Undertaker un 7b popular però ens va semblar molt sobat. I per posar a prova el bíceps la Procol Harum és un bon desplom.

La característica silueta del Castle Crag


KACHOONG un petit i aïllat sector amb una de les línies mes fotografiades de Apiles i evidentament cal anar-hi:  la  Katchoon quin pati i quina via més maca! A més a més  està envoltada de vies tan interessant  com Taste of Honey, Hurts, In Pear que també s’han de fer. Un sector que no ens podem perdre.

A punt de passar el legendari sostre de la Kachoong


Taste of honey

 Taste of Honey


HENRY BOLT Un dels pocs sectors de vies esportives, molt fresquet.  Ofereix un interessant repertori  de escalada en placa en vies com: Follow your Nose, Henry Bolt oWackfoord Squeers

GROTTO WALL TO VOODOO GULLY
Una muralla molt estètica que ens tindrà entretinguts tot el amb : Wasp, Chinese Algebra , Voodoo, Tarantula, Fault Line, Widden Secrets, New Image. Totes excel·lents!!

CURTAIN WALL. Un sector a la part nord que com sempre la ressenay el pinta molt més espectaular del que és però val la pena anar-hi  i hi vam escalar vies molt molt bones com: Entertainment, Comic Relief, Day of rest… pugem al Upper Curtain però ja no ens van semblar tan atractives  

THE BLUFFS  Una gran gran bola amb vies per totes les cares t que alberga grans clàssiques i és ben popular.  Vies com  Escorpion Corner, Missing Link, TunderCrack , Quo vadis..

 En aquí hi vam fer un parell de vies llargues (3 llargs)  molt agradables , faciletes i maques: Eurydice, the Desired

Via Escorpion...ben bona!

I fins aquí el  recull de vies que vam fer per Arapiles , totes molt bones i sempre envoltats per un paissatge àrid,  sec, dur i bonic a l'hora. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada