23/5/09

Parc Nacional de Canyonlands



Canyonlands, un parc nacional que es troba a uns 40 kms de Moab, i és un altre espectacle natural.
El parc delimita un enorme conjunt de roques en un immens altiplà i al centre hi ha dos grans barrancs tallats pels rius Colorado i Verde. L'erosiò del diferents fenòmens naturals ha anat moldejant diferents formes com altiplans, agulles, arcs.
Comencem fenr la parada de rigor al Visitor Center , mapes, la meteo, souvenirs...

Canyonlands te dues parts ben diferenciades l'una de l'altra. La que hem visitat primer és l'anomenada "Island in the Sky", crec que ofereix unes vistes panoràmiques impressionants dels barrancs i les roques de la zona. L'altra part s'anomena "the Needles", es troba més la sud i s'hi accedeix per una entrada diferent, de fet, és el final de la carretera de les parets d'Indian Creek.

A "Island in the Sky" s'hi troba una carretera que recorre la part superior de l'altiplà, per tant els rius, els barrancs i les agulles queden als nostres peus, quines vistes!
La primera parada és al mirador "Shafer Canyon" gaudirem d'unes vistes que semblen que vagin més enllà del infinit. Des d'aquí també podrem veure tot un entramat de pistes que baixen cap al fons del barranc, quin tingués una BTT o un 4x4!



...i als peus del Quim...."el abismo"!



com molaria tenir una bici!


Parem a Mesa Arch, un arc que per si mateix no te gran interés, l'espectacularitat es troba en la seva situació, doncs està ben bé just al canto a on cau en picat la paret del barranc i des d'aquí podem veure agules, torres i kms. de recorregut del riu Colorado i el serepentejants engorjats per on passa.



El Mesa Arch, i a darrera seu tot és timba.



un arc petit però un lloc immens!



aquestes vistes van ser de les que ens van impressionar més



els barrancs que veiem des de l'arc


Aquesta és una de les panoràmiques del parc que més ens va agradar.

Una mica més endavant parem a contemplar la Candelstick, un impressionant agulla plantada enmig del no res.


la Candelstick


Un altre espectacular mirador es troba al sud del parc, el" Grand view" i la veritat és que les vistes són grandioses ens podríem passar hores i hores contemplant el laberint de roques, barrancs i torres que queden sota als nostres peus.


les vistes fan honor al nom del mirador



la màquina no parava de fer fotos!



quines formes!




amb un bon zoom podem veure les agulles escampades pel barranc


Un altre dia vam visitar l'laltra parc del pac, "The Needles", les roques prenen forma d'agulles, de torres i d'arcs de colors vermellosos i blanquinosos.



les agulles



les roques



més agulles



En aquesta zona hi trobem una bona col·lecció de trekings, d'un o més dies de durada per arribar a algunes d'aquestes roques o agulles. També hi ha una bona xarxa de pistes només practicables amb 4x4, a on s'hi pot trobar alguns campaments per fer itineraris de més d'un dia.
Nosaltres ens vam limitar a fer alguna caminadeta per alguns dels recorreguts mes curts, els dies de turisme estem realment mandrosos!



caminant amb el Cesar i l'Ester




we and the Needles!



fent pinya amb els madrilenys



una altra vista de les agulles



Tot i així encara que no es faci cap treking val la pena visitar aquesta part de Canyonlands, com jha he dit, es troba al final de la carretera d'Indian.
Crec que aquest parc natural pot ser un lloc excel·lent per fer rutes en BTT o 4x4, segurament es deu accedir a llocs del desert realment impressionants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada