21/7/09

Cracking

Així és com sempre deia la Carol quan anàvem a fer fissures d'un o dos llargs, una mica en plan esportiu, evidentment la única expansió en aquestes vies es troba en les reunions a no ser que sigui una placa impossible de protegir. Yosemite ens oferirá uns quants sectors molt recomanables per aquest tipus d'escalada.
Un dels més bons, clàssic i conegut és el Coockie Cliff que alberga mítiques vies com la "Outer límits" actulment un pél sobada però que continua mantentint la seva gran qualitat, "Cathy Corner", "Crag a Go go " i moltes més són vies que ens faran passar més d'un dia en aquesta muralla.
Aquests dies ens dedicarem a visitar altres zones, quedem amb el Pep, ell la Gara i els nanos ja portàven 3 mesos instal·lats al Portal i són uns grans coneixedors de les fisures de la vall.



el Pep i el Quim, per fi ens trobem!!


Dos aspectes a tenir en compte a l'hora d'escalar, un és trobar l'ombra i apareix a la majoria de les parets per la tarda, i l'altra és el tema mosquits el peu de via pot arribar a ser una tortura si no es porta màniga llarga i un bon repel·lent!

Arch Rock, entrant pel Portal és el primer sector que trobarem, un bon lloc perqué l'ombra arriba bastant avait. Tot i així és caluròs degut a la seva poca alçada. La seva aprox té una incomoditat, i és que hi creix una planta anomenada poison oak, una mena d'ortiga que produeix una reacció al·lèrgica molt forta. Com a vies que hem tastat i ens han agradat, la "English Breakfast" la "New Dimensions" i la "Griper" boníssimes!

Al sector Pat and Jack Pinnacle ens trobem amb vies tan bones com "Sherries´s crack" "the Tube" "Bable on" les tres molt bones, a més a més hi ha algunes plaques equipades que també tenen bon aspecte.


el Pep escalfant a "Sherrie's crag" i si alguna cosa escalfava de valent era el sol..quin torrat



una altra perspectiva de la mateixa via




una altra via de Pat and Jack


Seguint la carretera cap a la vall, a mà dreta ens trobem un racó anomenat Generator Station, a on hi ha un enorme bloc partit per la meitat per una enorme fissura de la mida d'un persona, i aquesta fissura és la única via del sector. Es diu "Generator Crack" i es tracta d'un offwdht de 5.10, molt agònic però a la vegada molt interessant. És una estratègica via per practicar aquesta tècnica tan especial com és l'offwidht, es pot montar el top rope des de dalt i apa a fer séries!
Això si, després d'una sessió a la generator el nostre cos estarà cruixit en músculs que mai havíem notat la seva existència. Nosaltres hi vam anar una tarda amb el Fran i la Carol, el Fran se'l v curra a vista i amb uns friend mida paraigües, chapeau!



esperant a peu de via...



un offwidht perfecte



fins i tot val la pena envenar-se els turmells



s'ha empassat al Fran!



el Fran reptant per la xemeneia que hi ha a la part superior de la via



ultimes arrossegaes abanns de sortir i el Quim dient-me "mira la camara!!"


Més endavant ens espera el New Diversions, per mí te tres vies que són de visita obligada, la "New Diversions", un espectacular via per transcòrre per un mur de "konbs" gegants. Els knobs són aquestes divertides formacions que sobresurten del granit i semble xampinyons. La que també és molt divertida és la "Chicken Pie"un diedre de 5.9 bó per escalfar. Vam acabar amb la "Brust of brilliance" una placa amb moviments delicats i una bavaresa física al final, bona molt bona però la vam fer al sol i la placa uf!!



escalfant a la Chicken Pie








la New Diversions...increible!


fisura ampla ampla per començar



flipant amb els passos entre "konbs"


Centinel Creek és un altre sector que vam anar però no ens va entussiasmar molt té un parell de vies que valen la pena, hi vam anar per qué hi tocava l'ombra al matí.

una de les fisures del Centinnel Creek...bé...




Aquests sectorets són els que vam visitar aquest darrer any, n'hi ha més que vam visitar en anteriors viatges i també valen la pena com per exemple: Red Pinnacle, Five and Dime, Above the Cookie en aquest hi ha la famosa via "Separate Reality".

És cert que Yosemite és el paradís del Big Wall, però també ens ofereix petites joies que no ens hauríem de perdre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada