15/11/13

Via Natilik, una joia de la tapia a Céüse


Principis de setembre, teníem plans i projectes que ens motivaven molt.  Desenterrar piolets, grampons... i fer via cap als Alps (Vall d'Aosta, Chamonix, Suissa....) Dies abans de marxar mirem la meteo i, merda! xungo xungo i xungo per uns quants dies ...doncs que hi farem , no hi anem.
Estàvem carregant la furgo i encara sense destí. Vam agafar ressenyes de tot Europa...per si de cas. I finalment quan passàvem la Jonquera després d'un últim cop d'ull al temps decidim enfilar cap Céüse que si no fa molt bo encara podrem alguna cosa d'esportiva. Però en aquest viatge anem amb ganes de fer via llarga o algun cims ..no sé...ens venia de gust buscar racons diferents i perdre'ns entre paisatges de grans muntanyes i parets (que bucòlics no?)
Tornant al tema , parem a Céuse perquè  en el llibre de "Parois de legende.."del Petit i la Bodet hi surt una via  que sembla interressant. I com diu el Quim ..el Petit sempre la clava (...ambles vies..).

Vam arribar a Céüse amb un fred molt intens, el que li mola al Quim i a mi em deixa fora de combat i a més a més feri au xiri-miri d'aquells tan emprenyador. Passem pel càmping  Les Guerins a comprar la ressenya i ens entretenim fullejant-la fins l'hora de sopar.

Al cap de dos dies se'n va la pluja i cap a la via!

NATILIK

Xino-xano anem pujant pel camí que ens porta al peu de la Gran Face i quan arribem a peu de via ens quedem flipant amb la increïble fissura que ens espera i amb bidits!!

Un regal de la roca, una petita via però una gran joia. Són 5 llargs en un calcari perfecte, fissures, forats ,un llarg de pel·lícula per una estreta vira  on s'hi ha de passar estirat i per acabar una placa de canaletes preciosa.. Una via gairebé neta, només té les reunions equipades i alguns spits en algun tram de placa, un exemple de bon equipament.
Va ser una jornada divertida , la via  bona, boníssima i per la seva llargada i característiques  no calia patir per sortir ràpid o per la meto. Molt i molt recomanable.

Sobre material, un joc d' aliens i cams del 0,5 al 4 . Horari: 3h.



Aprox. Evidetnemt davant el primer raig de sol el Quim sense samarreta

la via passa per la fissura horitzontal de dalt el sostre


eh voilà! aquí la tenim!

això és un "disfrute"

mirant amunt perquè el Quim em faci un foto

aix! no tenia el casc cordat...brr ha caigut a peu de via...després el recollirem no?



2º llarg fissura ampla per aquesta tirada va bé el camalot del 4


placa tècnica per situar-se a sota el sostre...ull amb la sortida de la R hi ha un " apreton"!

ambient


el llarg estrella

la FOTO!!

ara vinc jo

el regalims del cim 

L'arribada al cim acaba d'arrodonir la jornada, un espectacular i immens plateau des d'on gaudirem unes bones vistes de Gap i la regió .
Per baixar només vam haver de seguir la cornisa cap al sud fins la ferrada que et deixa a peu de paret. Sobre el tema de les ferrades, com està el pati! vam notar un desagradable augment de ferralla per totes les raconades i parets franceses.. Per accedir algunes cal demanar permisos i inclús pagar! És un negoci que està foradant les muntanyes sense escrúpols. Trist, molt trist.

Vam fer rematar l'estada fent esportiva al la Gran Face, vies de pila, lleugerament desplomades, solet i alegria!



                        
                                                        c'est fini!

4 comentaris:

  1. ja la tenia controlada, i veient els vostres comentaris ara segur que caurà tard o d'hora

    apa companys, seguiu fent-me enveja

    ResponElimina
    Respostes
    1. eps! si la tens controlada no la perdis de vista és visita obligada!! I no és tan lluny...
      salut!

      Elimina
  2. caram no el coneixia aquest sector, fa bona pinta !!! això deu estar a prop de vercors pel que veig ?

    ResponElimina
  3. Hola Jan, la veritat és que Ceusse es coneix més per les seves vies d'esportiva però té alguna via llarga molt bona com la Natilik.
    I si, està a prop de Vercors, al sud-est , crec que hi ha uns 150 quilòmetres.
    Un lloc molt interessant, tant per esportiva com per poder arribar fins dalt per alguna via clàsica
    Salut!

    ResponElimina