9/2/15

Escalant a Red Rocks.

Les últimes escalades en aquest viatge per l'oest americà las vam fer al Parc de Red Rocks a las Vegas.
Era principis de novembre i el fred començava a fer-se notar, personalment hauria escalat al sol però la via que teníem al cap era més aviat estival...que hi farem...sort que va ser una gran ruta!

La ruta escollida era la “Cloud Tower” (5.12- ) a la torre CLOUD TOWER A JUNIPER CANYON. El dia que vam decidir anar -hi feia mooolt freed (el Quim diria que no hi ha per tant) però van començar a caure 4 gotes. Tot semblava que havíem de fer marxa enrere, fins i tot vaig tenir un petit ... ensurt. D'una patinada vaig caure de cul a sobre d'un formós cactus. Ara fa gràcia però en aquells moments només volia plorar de ràbia, quina cuïssor!! i només  pensava que en un parell de dies m'esperaven hores i hores asseguda en l'avió, quina gran pena! Però res, pantalons avall i el Quim amb molta paciència em va treure algunEs punxes. Això no és res...provem d'escalar...
A les vies hi havia gent , que per cert eren els catalans (el bevedors de whisky amb canyella) tornàvem a coincidir, guai!  
Estavem gairebé a peu de paret i finalment, amb les punxes al cul i una meteo tan poc amistosa  vam optar per escalar   la “Crimson Crisalys” 5.8 una línia molt clàssica i popular de moderada graduació i poca exposició ja que està equipada amb parabolts i es baixa rapelant.  Vam anar bastant per feina , tot era molt evident i vam empalmar tots els llargs menys l´últim . És una via facileta i boníssima!! Roca perfecta i canto a tort i a dret . Material no vam posar gran cosa. Però portàvem un joc d'aliens i un de camalots del .5 al 3. Horari dues hores i una per rapelar. Molt recomanable.
Per cert la info la vam treure de :
i la ressenya que vam comprar a la botiga que hi ha a Las Vegas: Desert Rock

la guia...una mica borrosa


Juniper Canyon

això es galàctic!!

plaques de roca bona i regletes encara millors

rapelant 

bones vistes des de la via i uns quants núvols

L'endemà tornem a fer la mateixa aproximació per Juniper Canyon i ara si, cap a la Cloud Tower!  Una excel·lent via , no n'haviem sentit a parlar i la vam trobar de remenant per Internet. Uf,que bona! Fissures de totes mides , diedres i un llarg final al més pur estil d'Indian Creek. És bastant exigent , amb la qual cosa ens va passar ràpid el fred ( la vam fer totalment a l'ombra). Pel que fa a material portàvem 3 jocs de cams 0.5 al 2 i 5 del # 3 5! si va bé 5 del numero !!) a part d'aliens i tascons que són imprescindibles per el 4º llarg .

primer llarg 


fissura per punys ....és per aquest llarg que cal anar amb un bon grapat de cams del 3!




no, no és Indian Creek és l'ultima tirada


I aquestes van ser les últimes escalades dels USA 2014 d'allà a San Francisco i cap a casa! 
Va ser  un viatge genial fent el que ens agrada...escalar i veure món i sempre amb bona companyia!!!

1 comentari:

  1. culló quins viatges que us marqueu!
    Ben aviat em vetaré aquest blog, sobretot en dies feiners: el cam em marxa lluuuuunnyyyyy

    abraçada amics

    ResponElimina