13/9/12

Vacances a Roc Colom



Aquests últims mesos seguint la tradició estival,   hem plantat la paradeta a les parets de Sant Llorenç. Fent una agradable combinació de Roc Colom i Sibèria. I, amb aquestes visites , hem notat una millora de la pila, no per l'escalada sinó per les aproximacions que no són precisament curtes.
  El Roc Colom és un petit mur, als peus del Cim de la Mola, poc visitat però que sota la mà del Marcel, aquest passat hivern, ha tingut un excel·lent re-equipament i alguna línia nova.
 I, el Quim i jo entre aquest estiu  i el passat també hi hem també obert algunes vies.
És un racó  fresc si no ve vent de mar que porta una humitat molt desagradable. I encara que sembli mentida, el conglomerat d'aquesta zona és molt compacte.

Roc Colom des del camí dels Monjos

Sobre les noves obertures del  2011  vam obrir "Laura" 7b+ i a “Última hora” 7b.
Aquest any el Marcel ha obert  "Feng shui"   l'esquerra de la “Vol i dol”  només té una ascensió del Quim i creu que ronda el 7b i una altra via oberta aquest any és “Mister Proper” aquesta és meva! I ha sortit un 6c+.
Ja sé que el nom de Mistrer Proper no és gaire ...bonic, però te un motiu, i és que hi ha hagut molts dies que arribava a peu de via encesa i emprenyada de veure com la gent deixa brossa i papers pel camí i com s'ha perdut el respecte a l muntanya. Que netegi Mister Proper no?

una servidora en la Mister Proper. Agulla del  Roc Colom  darrere.

un bon muret de conglomerat



Menció especial al la via “Díedre Àngel Casanovas” 6b+ /A1 que va obrir el Quim per  sota.  Via de tall clàssic, va dedicada a l`'Àngel ja que aquest setembre farà un any que ens va deixar.
 I seguint amb el seu afany d'apertures per sota el Quim obra la “Terry” V+ una línia que porta al cim de l' Agulla del Roc Colom.
el Quim obrint el Díedre Angel Casanovas:

en el bombet hi va posar un parell d'aliens  hi ha algun forat però en lliure surt difícil  i la sortida ha quedat una mica expo...però el Quim no té gaires problemes en fer cops de gas amb el seguros lluny...

el topo de la via ...tot plegat molt clàsic no?


sobre la via Terry:



dalt de l'agulla del Roc Colom i la Castellassa a la nostra esquena

Castellassa i la pared a l'ombra és els Gruiere

Sobre ascensions,  doncs el Quim va fer la primera  a “Gos Baladrer” i jo  la segona ascensió, deu ser   8a o 8a+ i el Xavi va  fer la 1º ascensió  a “El maniquí” 8a+ o 8b ....una variant de la via “Vol i dol” entrant per les primeres xapes de la Mr Bambi.  Sobre les graduacions tot queda una mica a l'aire.

el Quim intentant la "Maniquí"

el Xavi en la "Maniquí"

el Xavi negociant amb les regletes de Gos  Baladrer

 

un bon desplomet no?!

I ja està ! Una petita crònica de tot el que ens ha deixat fer aquest magnífic  conglomerat.
I si voleu la info detallada de tot plegat:: www.santllors.com

IMATGES I MOMENTS:
la Mola des de  el balconet del Roc Colom

Agulla Roc Colom

 flora i fauna de la zona:


2 comentaris:

  1. eo! tot això està molt bé...però volem post sobre el garrepuuu! nena (dit en to "iail", no et facis pregar!!!!

    ResponElimina
  2. eii! nena ets la bomba!!...i ja saps, et canvio un bon flaix de la via per una FANTA!!!

    ResponElimina