29/7/15

Racons de Creta


Vam arribar a Creta  a principis del mes de març,  i malgrat que la ruta  va quedar deslluïda per la pluja  vam poder conèixer indrets ben interessants, autèntics i espectaculars.
El primera visita va ser la ciutat  de Chaniá (o Canea). Entre sol i pluja, (per variar) ens va agradar vagar pel seu pintoresc port i els seus carrerons de cases venecianes.xafardejant...


el mercat, un bon lloc per aixoplugar-se 
Aquell mateix dia vam acabar a ELAFONISIS. Es tracta d'una península al sud-oest de la illa , amb unes de les platges més espectaculars de Grècia. Vam poder gaudir-ne completament sols ...només amb la companyia del sol, que la vam agrair moltíssim i li va afegir una lluminositat preciosa a aquells instants. És un racó que ens va agradar moltíssim, gairebé visita obligada. Això si, en temporada alta deu estar a petar de gent i potser li restarà una mica de màgia, però val molt la pena.També ens va fascinar la visita que vam fer la ciutat de Retymno. Va coincidir amb un dijous, el dia de mercat i vam passar una bona estona contemplant l'animat anar i venir dels locals abastint-se i comprant a les parades.    També vam voltar pels seus carrers a on es presenta una curiosa barreja d' estils arquitectònic de diferents èpoques (venecià, otomà, medieval...)

     Conduïm direcció sud, parem al Monestir de Preveli, un edifici amb molta càrrega històrica i molt lligat a la resistència de Creta. Com la majoria de monestirs  o edificis religiosos es troba emplaçat en un paratge aïllat i remot, però amb unes vistes que arriben molts i molt quilòmetres. Una construcció  preciosa encara habitada per monjos , però nosaltres ho vam trobar tot tancat i barrat.  La platja de Preveli és molt peculiar, ja que és a on desemboca el riu Megatòpons . I es troba  envoltat per una plantació de palmeres que dóna un aire molt caribeny..
Vam acabar el dia a Agia Galini, havíem llegit que era un poblet de pescadors, pintoresc i senzill. Però ens va semblar bastant deixat i una mica”cutre”. Edifics amb poc encatn , apartament i hotes tots molt deixats ....potser de cara l'estius li renten la cara i tot canvia..no sé, però no li vam veure cap encant.


conduint cap a Preveli  amb aquestes vistes


aquest seria l'antic monestir situat una mica abans


el monestir de Preveli...oh! està xapat!!


vistes de la platja i desembocadura del riu
El que si ens va semblar molt curiós , va ser al poble de Matala. Aquesta vila es troba en un indret preciós. Una petita cala de sorra fosca al peus d'unes formacions rocoses on s'hi troben coves excavades que deuen haver sigut d'utilitat des de la prehistòria fins a als anys 60 i 70 en que el moviment hipie  s' hi va instal·lar.
Vam fer un tomb pel poble que encara conserva una petit apart d'aire hipie. La gent estava enfeinada posant a punt cases, apartaments, bars... per la temporada estival . I contemplant i passejant pels empinats carrerons, inesperadament vam anar a parar a un paratge espectacular. Uns formacions rocoses i uns penya-segats impressionats, hi vam anar a parar de casualtita però ens va semblar que cal veure-ho. Per arribar-hi vam anar seguint unes indicacions cap a Red Beach (escrites per les roca) fins que va haver un moment que el vam deixar perquè ja vam veure aquelles roques i parets de roca que queien en picat al mar. Fiipant!el poble


panoràmica de la muralla rocosa on hi ha les coves
caminant pel poble...una mica fet pols...


el camí que ens porta als penya-segats


també estaven en el camí..

espectacular!

Vistes des de  dalt del poble i la cala . 

A banda de les platges la seva varietat arquitectònica creta és una illa amb una variat relleu de  barrancs. N'hi ha uns quants i un d' ells el famós SAMARIA que sembla ser que és el més llarg d' Europa. Però no hi vam poder anar , és un indret molt popular que només s'obre a partir del mes de maig. I tot que vulguessim  haver-hi anar "d'estranquis" hauria estat impossible ja que la pluja l'havia deixat impracticable. Al que si vam poder anar va ser a la Gorja de PATSOS, que només en vam poder fer un tram pe que`l'aigua n'havia  destrossat un pas i vam haver de recular. L'indret es preciós i fer-lo tot hauria sigut xulo ,a mes a més hi ha un restaurant l'entrada del barranc que s'hi deu menjar molt bé! Tenia molt bona pinta però aquell dia només funcionava el bar. De fet i vam anar perquè uns escaladors locals ens havien comentat que s'hi estava obrint un sector però no hi havia topos. I vam decidir anar a treure el cap. Si que vam trobar algunes vies...però entre molles i que no es veien molt atractives no vam escalar.

I acabar la nostra visita a la illa al tornar a Herakioln, a on vam passar un vespre recorrent els seus carrerons replets de botiguetes restaurants i bars, ja que durant aquell dia vam visitar Knosos el palau minoic més important de creta. Malgrat no ser experts en art clàssic ens va semblar un lloc fascinant . I fins aquí el nostre tour turístic per Creta. Una illa encantadora que ens va oferir una gran varietat de meravelles. I com ja vaig dir a l'anterior post va ser molt agradable moure's amb la furgo. Ens va ser fàcil trobar racons per dormir, algun port, alguna platja...això sí, sempre amb discreció i sense deixar rastre!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada