La visita a aquest país ens va deixar molt bon gust de boca i va superar molt, moltíssim les nostres expectatives.
Un país bastant desconegut i lluny del turisme de masses però molt, molt interessant i preciós. Possiblement el més conegut és la regió de Transilvània pels seus castell i la seva relacio amb el famós Dràcula personatge basat en Vlad l’Empalador.
Terra de castells , ciutats medievals, esglésies, natura de boscos verds i frondosos, gent amable i tranquila…Que més es pot demanar? A més a més és molt econòmic el menjar, entrades a esglésies, combustible…
Aquí deixo la ruta que vam fer durant 10 dies a principis del mes de juny.
Per mouren's vam utilitzarl' aplicació maps.me, goggle maps descarregats i aquest mapa:
Per mouren's vam utilitzarl' aplicació maps.me, goggle maps descarregats i aquest mapa:
La primera parada va ser Bucarest, no som amants de visitar grans ciuats i amb un dia ja en va tenir prou però ens va encantar, no és una ciutat monumental però té raconets tan peculiars que val la pena fer-hi una parada. Tal com vam arribar (seguint les indicacions de Park4night vam aparcar en un parc als afores), descarraguem la moto i a voltar. El que més en va agradar va ser caminar pels carrers peatonals i contemplar el centre històric.
Caru'cu bere un restaurant molt popular , bo abundant i preus molt econòmics.
Bon profit
Pasajul Victoriei . Resguardat i colorit
Boulevard Unirii i el Palau del Parlament al fons
En acabar de visitar Bucarest a mitja tarda ens dirigim cap a Sinaia per visitar el Castell de Peles, arribem tard i el castell està tancat. Tot i així fem una passejadeta per contemplar aquest històric i monumental edifici. Com sempre , molt espectaular evidentment residencia reial i tota la parafernàlia, però bé un lloc impressionant.
Aquella nit la vam passar en el poble de Prejmer (també vam trobar un racó tranquil amb el Park4night) per l’endemà visitar l’església fortificada.
El poble és encantador, carrers amples, cases baixes, tot molt ben posadet i tranquil.
La visita a l’església ens va semblar increïble. Vam poder endinsar-nos en les poderoses muralles, passejar pels patis i contemplar els edificis de color blanc i de fusta que son les celes. Tan l’església com el poble ens van semblar preciosos i molt especials.
El poble de Prejmer
Exterior de l'església
Les rústiques cel·les
Interior de les muralles
La següent parada va ser a Brasov . Una altra ciutat medieval amb molta història, la vam visitar sota la pluja, però bé també té molt d’encant. El seu petit casc històric es visita ràpid, i és preciós. L’ amplíssima i espaiosa plaça Sfatului està envoltada d’elegant edificis històrics molt ben conservats. L’església Negra (Biserica Neagra) és també un edifci molt particular i els carrerons estrets que l’envolten són realmetn curiosos. Acabem recorrent el carrer Republici, una via peatonal amb molta vida.
En acabar de Brasov ens plantem al castell del Bran, segurament un dels castells més visitats i amb més renom per la relació que se li otorga amb Dràcula. En la història de Bram Stoker el castell és exacte al de Bran i el veritable compte que va formar part de la història d’aquest castell va ser el compte Vlad l’Empalador.
La visita a aquesta fortificació és impossible que et deixi indiferent. Es un museu històric amb clares referències a la vida reial que hi ha passat. Però a banda d’això és una construcció medival preciosa i robusta tan per dins com per fora. Muralles, torres i torreons perfectament conservats, habitacions, balcons i escales recargolades en fan d’un racó admirable. Visitar-lo va ser un plaer.
Interior del castell, De conte!
Dies deprés d’haver fet un intent al Moldoveanu, el cim més alt de Rumania (aquí en podeu veure la crònica: http://laliquim.blogspot.com) vam arribar al poble de Sibiu. Considerat un dels pobles més bonics de Transilvània, és ben pintoresc. Vam voltar pels carrerons dels centre històric, per les seves espaioses places, vam contemplar les curioses finestres que tenen forma d’ulls i vam pujar a la torre del Consell que ens va regalar unes vistes immillorables i vam cruar ponts ben bonics en diverses parts del riu. Una parada molt recomanable en un poblet molt agradable.
Les colorides cases de Sibiu i la torre del Consell
Vistes des de la torre del Consell
Finestres vigilants de Sibiu
Acabem el dia visitat el castell de Corvinilor a la localitat de Hunedoara. També sembla tret d’una pel·lícula, potser és el que més ens va agradar. Sobretot la seva part exterior que es miri per on es miri és impresionant. Un altre història ( o reclam) és que en aquest castell hi va estar pres Vlad l’Empalador (com podeu veure aquest personatge dona per molt)
I fins aquí 4 ratlles del que vam visitar per Rumania (i encara ens van quedar molt racons que no vam arribar ). Un país preciós que té molt a oferir, que ens va encantar i us recomanem moltíssim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada