12/3/09

Per fi, la roca!

Ja estem instl·lats a Red River Gorge. Red com en diuen els locals podríem dir que és la meca de l'escalada esportiva a Estats Units.
Situada a l'estat de Kentucky (costa est) una hora la ciutat de Lexington .
Kentucky és un estat peculiar, amb una manera d'interpretar la realitat una mica conservadora, bé només cal dir que costa trobar acohol, només es dispensa en tendes anomenades "licoreries".
L'escalada...uf...boníssima!
És una gran zona amb un gran nombre de sectors. Predomina l'escalada en desplom (bastant desplom!) en forats, plans i regltes. La roca és gres, d'aparença fràgil però realment és bona i sólida.
Té un bon repertori de vies "tradicionals", vies que cal equipar, i solen ser fissures o diedres, donant un cop d'ull al llibre hi ha algun sector que té bona pinta...ja hi anirem ja!

Vam arribar a la zona el dissabte dia 7 de març justament el dia que en que Miguel's Pizza el camping de la zona i una gran pizzeria! torna a obrir per iniciar la temporada. A part de començar la temporada la meteo del finde va ser molt bona i el camping era un formiguer d'escaladors i fanàtics.


"Miguel's pizza" camping, bar i punt de trobada de tota la fauna "trepa-roques"


  • El diumenge a la tarda escalem a Military Wall.
Un petit sectorr situat al nord amb vies de d'uns 15-20m totes força bones. Predominen el forats plans i les vies una mica desplomades. Un von lloc per fer de 6º i 7º grau. Recomanable. A més a més vam comprovar que si plou no et mulles, mentres estàvem escalant va caure un xàfec impressionant i no vam haver de parar.
  • Ahir vam escalar a Bob Marley
Un clàssic de la zona i uns espectaculars desploms amb presa relativament bona però que et deixen l'esquena rebregada! Bó, molt bó. Vies de 7è grau cap amunt, Molt recomanable.








Un parell d'imatges del sector Bob Marley...tela amb el desplomet!!

3 comentaris:

  1. Canya al mono!
    Percert, què tal la qualitat de la roca d'aqui?

    Vaig veure uns videos dels Petzl-Rock-Trip i es petaven cantos (suposo que la via era massa nova i estava poc sanejada).

    ResponElimina
  2. Ei Parella!
    Acabo de posar-me al dia amb les vostres aventuretes i aprofito per saludar i no deixar al PGB sol donant-vos ànims.
    Amb la "Harriet" en regla ja ho teniu tot de cara, sembla que a red river no hi fa tant fred, no?
    Mentrestant nosaltres ens encarreguem que la Màquina del Bruce Lee no es rovelli ... fins i tot el peque li fa unes sèries ... he,he,he (va en serio ja passaré fotos)
    salut

    ResponElimina
  3. Ei companys!!
    Pere la roca és relativament bona no és calcari de siurana però aguanta més del que sembla

    marcel fanaatic com van els entrenos ? entrena al peke que ens ha de montar les vies!!

    ResponElimina