22/9/09

Needles (1ª part)

A finals de maig varem decidir deixar Yosemite, el mal temps no acabava de marxar i ja estàvem cansats d’esperar per no res, ens passàvem el dia al Lodge o donant voltes amb el bus. El més fotut és que hi havia com un mal temps generalitzat en tota la costa oest. Mirem la meteo i la part que pinta més bé és a Needles, també al l’estat de Califòrnia. Ja entrava dins els nostres plans anar-hi però no tan aviat I és que és una zona alta i les pistes d’accés no solen estar obertes i lliures de neu fins a finals de primavera. Ho consultem on-line (al ianqui tot és on-line...) i cap problema els accessos ja estan oberts

Needles.....fa uns anys vam intentar escalar-hi però era massa aviat i no encara hi havia neu per accedir a les agulles, només vam poder escalar una via al Vodoo Dome anomenada” White Punks on dope” molt i molt bona ara hi tornàvem amb moltes ganes teníem el pressentiment que ens agradaria....i ens va enamorar!!


A 6 hores de Yosemite, varem passar per Reno una ciutat peculiar amb els seus casinos i botigues amb un aire entre vell i hortera.

Fem nit a la ciutat de Portvillle al migdia després d’una interminable carretera de curves i una llarga pista que arribem al pàrking que a la vegada és una petita zona d’acampada perfectament habilitada amb taules de picnic i un WC. Idíl·lic!, estem en una pineda gegant i silenciosa, és el que buscàvem després de la massificació i l’excés de normes i control de Yosemite. Hi ha alguns cotxes i un parell de tendes.


Això és el que ens espera:













A trepar!

Després d’una hora i mitja de caminadeta arribem a una petita ciutat d’agulles de granit és impressionant l’espectacle de colors que ens ofereixen aquestes grises torres folrades d’una mena de diminuta molsa verda.....quins contrastos, preciós, magnífic etc.!!! i a més a més fa un dia clar i asssoleiat que encara ajuda a veure-ho tot més espectacular.

Per aprofitar la tarda farem una via a l’agulla The Wtich que resulta de la combinació de la Igor Unchained i la Airy Interlude 5 estrelles! el resultat ha estat una via de 4 llargs la màxima dificultat era un 5.10 i amb una travessia d’aquelles que fan història per la seva bellesa i la seva qualitat.

Això és Needles!!














1er llarg de laIvon Unchained



2ona tirada




el Quim al principi del flanqueig de la Airy Interlude.


increible


el cim

De camí de tornada una bona sorpresa el Fran i la Carol apareixen de darrera un bloc!

També han decidit marxar de Yosemite i provar sort a Needles...perfecte!!...SHOMERIIIINGG!!!


Trobar info no ha estat fàcil, no és un lloc molt conegut,però no per això deixa de ser interessant, i només hi ha un llibre de ressenyes però ja no s’edita. Nosaltres, al comentar-li a un escalador que vam conèixer a Yosemite que volíem anar a Needles ens va enviar un PDF em les ressenyes ens va anar perfecte!!

3 comentaris:

  1. shomering??????? pèro que vol dir aixo??? algu american que ens expliqui????

    ResponElimina
  2. Hola xatos! No sabia que tinguessiu blog, però ...com pot ser que no m'hagi enterat!? si estic feta una maruja de la xarxa jejeje.
    Doncs res, ens veiem per aquí o per la roca ;)
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  3. Marieta jo si tinc el teu controlat!!
    per cert tela amb el psicobloc eh quin cangueliiiiii!!!!

    carol i fran shomeriiing...es reir,reir y muy buena onda!!!!

    ResponElimina