22/12/09

Ultimes escalades a Wadi Rum

Una altra via que ens va deixar un molt bon record va ser la “Lion Heart” 6b 350m al jebel Rum (Abu Aina Towers) Una línia magnífica i mantinguda que va per un ressseguint uns díedres i fissures gairebé perfectes, un n petit regal el 3º llarg a on trobarem una fissura de punys perfecta a on podem encastar fins l’avantbraç, realment totes les tirades són bones, també es baixa rapelant. Com sempre, per esquivar la calor del sol, ens hi posem al migdia, anem per feina i encara podem fer els rapels de dia (a quarts de 7 ja és fosc). Doncs, una via molt recomanable, tots el llargs són exigents i bons, potser el primer és una mica brut però en general , la roca és bona i per mi un de les millors que he fet per aquí.


aprox a Lion Heart


1º tirada





quines vistes!
l'antiga línia de rapels

tornant cap al poble

Una altra ascensió va ser EL pilar de les Saguesees en el Jebel Rum,un recorregut de dificultat baixa però amb una aire bastant alpí, és a dir, cal anar buscant l’itinerari, metres i metres sense poder posar res, alguns ponts de roca i plaques fàcils, però una via molt bonica, el final un parell de llargs en uns díedres interessants. Bona via, recomanable, facileta però cal sempre parar atenció per anar trobant per on va. La baixada per gairebé la mateixa que la Thamunike, sort que varem fer el “pateo” dies abans i ens la varem controlar sinó encara estaríem allà dalt donant voltes. Total, una altra via que mereix una visita, molt bona.




un mar de roca i de ponts de roca

ole!!

l'Enric i el Bambino sortint de la via

Si hagués d’ escollir una via d’entre les que varem escalar em quedaria amb “Inshala Factor”, “un viote”. Llargs molt i molt bons, roca bona, amb una mica de tot, i un espectacular final amb un parell de llargs de xemeneia, unes xemeneies que s’han format en un profund tall de 20 m. dins la paret, i per acabar arribarem a l’Ull d’Alà un curiós forat que des d’on veurem el desert del Wadi Rum....uf, que bonaa!!

el primer llarg

el Bambino en el llarg de 6c, inumhà el "lance" eh?!

hem arribat al peu de la xemeneia

algunes imatges de la xemeneia:





l'ull d'Alà


d'aqui hem de rapelaaaarrrrr??!!

Per acabar la nostra estada al desert el varem anar al Nassrani Nord a escalar la Hiker’s Road 400m 5c, és podria dir que és més una ascensió am alguns llarg d’escalada bastant interessant. El que més ens va agradar va ser l’entorn per on transcorre la ruta.
un altre fabulós ràpel d'uns fabulosos cordinos passats per un fabulos pont de roca...per aqui hem de rapelaaarrr!!!

2 comentaris:

  1. osti nens...però quins ponts de roca, no??? si semblen fets a la platja amb la pala i el cubell d'aigua jejeje

    ResponElimina
  2. no vegis amb la solidesa de la roca del Wadi Rum i els cordinos dels rapels encara eren millors que la roca!

    ResponElimina