10/10/10

EN RUTA. VENASQUE (FRANÇA)

Principis de setembre. Destí Frankenjura.

La furgo carregada a petar, portem de tot i més. Per si fa mal temps al Franken ens enduem totes les ressenyes que tenim d’Europa a més el material de via llarga per si ens deixem caure per Dolomites i les bicis plegables per quan anem a fer el turista , tot això encaixonat en el maleter com un “tetrish” i segur que encara ens descuidem alguna cosa.

No anirem al Franken del “tiron”, ens han parlat de Venasque un petit poble (per cert molt pintoresc) a pocs kms a l’est de la ciutat francesa d’Avignon. Allà hi ha un parell de sectors d’escalada esportiva prou interessants per fer-hi una visita.

Hi varem estar dos dies i crec que val la pena, fer la parada i escalar –hi. És un lloc peculiar, la roca és un gres de tons blanquinosos i grogosos. Tot perfectament equipat amb químics i com que és un gres fràgil en alguns trams trobarem algun sicat. Totes les vies que varem fer les varem trobar de bona qualitat, predomina el grau mig és un bon lloc per anar a fer setens, escalada de continuïtat i desplom. La majora de sectors els hi arriba l’ombra a la tarda.


panoràmica d'una part dels sectors

algunes vies:


Per Internet hi ha alguna cosa d’info. a nosaltres ens varen passar una fotocopia i en el sector mateix els escaladors locals ens la van actualitzar.

Un lloc molt recomanable per conèixer, dóna per escalar un 3 o 4 dies i fer un tomb pel poble. Pujant cap Franken no significa marxar molt de la ruta i el tema cotxe i kms queda més repartit. De Terrassa a Venasque hi ha unes 5h i de Venasque a Franken unes 10h.

el poble de Venasque:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada