6/4/11

Escalada a Portugal. Medio Mango.

Medio Mango és un dels últims sectors que s’ha obert a pocs kms. al sud de Lisboa. Està situat a Cabo Espichel, al cabo és fàcil arribar-hi però al sector si no t’hi porten podries passar una bona estona per trobar l’acccés.

Abans d'anar a escalar fem una visita al santuari i al far del "cabo":




El sector és un racó molt peculiar, les vies són bones, la roca és d’una gran qualitat i l’entorn (tan arran de mar) per nosaltres és una novetat. L’únic inconvenient que té, és les condicions. Quan dic condicions em refereixo a que, per la seva proximitat al mar, la majoria de les vegades les vies estan humides o molles. Per tant, s’ha d’escalar al sol que és quan la roca es va eixugant (però nosaltres ens torrem) i, tot i escalar a ple sol no sempre trobarem un tacte perfecte. Però com he dit abans les vies són bones i felicitats als aperturistes que s’hi han deixat l’esquena a ple sol obrint aquestes excel·lents línies.

L’accés és una vertical desgrimpada que la veritat no et deixa relaxar, el que és sorprenent és que per aquesta desgrimpada hi pugen i baixen els pescadors, i al tornar sempre van carregats amb uns quants quilos de peix.


l'inici de la baixada hi ha una corda fixa


Un escalador a peu de la destrepada per arribar al sector.



El primer sector que ens trobem baixant a mà esquerra, un bon muret!


les vistes que teníem des de les vies


Per arribar d’un sector a l’altre han instal·lat unes tirolines que encara donen més ambient, doncs la veritat és que impressiona creuar d’una banda a l’altra sentit el mar espetegar per sota. En dies de molt mala mar no es pot escalar perquè les onades sobrepassen la tirolina i inunden la plataforma del peu de via. Sort que dies d’aquests n’hi ha pocs.



aquests són els sectors a on s' arriba amb la tirolina:



Es una zona que ens ha semblat bastant interessant, hi ha vies d'esportiva des de 6a fins 8a es mereix al menys una visita.

Iper acabar el Cuca i l’Helena ens portaran fer unes delicioses “almujinhas” (crec que s’escriu així) "almeja" amb all i julivert que fan en el bar del poble. No només la les “almujinhas” són delicioses, sinó que els avis que estan a càrrec del bar són encantadors.


un dels millors moments de l'escalada!

3 comentaris:

  1. com us ho feu?
    ...Hola! que guay el lloc no? pregunteu si hi ha artifo!!!!
    bon viatge i bon climb!!!

    ResponElimina
  2. ei paca artifo poc hi ha! a més a més el portuguesos són uns bous i s'ho cruspeixen tot en lliure
    salut!

    ResponElimina
  3. Ola Lali e Quim!

    Ahahhh los encontré!!! (perdon pero todavia no domino el català!!) Como estan?

    Conozco esta foto, fue muy bonito escalar y comer lambujinhas com ustedes!!!! La pasamos guay! Lindas fotos!!

    Beijinhos!!

    PS: Si tienen unas fotitos para mi, me las pueden enviar a hcaithness@gmail.com :D

    ResponElimina