20/6/12

CAMPUS D'ESCALADA PER A INFANTS

Aquest any tornem a organitzar el El campus d'Escalada. Una activitat infantil  federativa que es farà el en Centre Muntanyenc  Sant Llorenç de Terrassa. Adreçat a nens i nenes d' entre 4 i 14 anys 


DESCRIPCIÓ DEL CAMPUS


El campus d’escalada és un espai de vacances pels nens i nenes  i a la vegada una eina de millora en el desenvolupament de la seva personalitat i en la seva relació amb l’entorn. L’espai a on es durà a terme és el rocòdrom del Centre  Muntanyenc Sant Llorenç, a on a part del rocòdrom compta amb pistes exteriors i sala per efectuar activitats complementàries. Es durà a terme a com activitat federativa de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya
Es practicarà l'escalada i aquesta serà el fil conductor de les altres  activitats, través d’ ella es faran tallers de manualitats que ajudaran a conèixer el material que s’utilitza i tallers de jocs amb els que es treballen aspectes motrius com l’equilibri o la coordinació.
Un dia a la setmana es realitzarà una sortida a la piscina.
El campus està coordinat i conduït per personal titulat com a Tècnic/a d’ escalada i com a Director/a  d' Activitats d'educació en el   Lleure.
Per la seva dimensió vertical i diferent al espai de moviment al que estem acostumats, les experiències i sensacions que s’obtenen escalant són molt intenses i motivants per als nens.
A través d’un forma lúdica l’escalada ens obrirà les portes a una nova manera de formar la personalitat de la canalla a diferents nivells: cognitiu, motriu i emocional.
A nivell cognitiu els nens i les nenes adquiriran nou vocabulari relacionat amb l’escalada (material, maniobres..) i el seu medi.
A nivell motriu podem veure com l’aprenentatge de la progressió escalant i la manipulació del material, està incidint de forma positiva en la millora de la seva psicomotricitat (equilibri, coordinació,auto-percepció).
En el camp emocional i efectiu, l’escalada ajuda a tenir confiança en ell mateix, en el company o instructor i en el material. De la mateixa manera que influirà fortament en l’autocontrol i la consciència de risc.
    Es duran a terme tallers de manualitats, jocs d'aigua, activitats físiques. I un dels dies es farà una xerrada acompanyada d'una pel·lícula per mostrar als infants el món de l'escalada en la muntanya.

      
DATES  HORARIS i PREUS


El campus es durà a terme  en el Centre  Muntanyenc  Sant Llorenç amb adreça a  C/Camí Font de les Canyes 15 Terrassa.  Telf:  93 783 68 81
Dates:  Del  25 de juny al 29  de juliol   Horari: Matí de 9:00 a 14:00
Preus:  55€  inscripció per setmana
200€ si es fa la inscripció de les 5 setmanes


MATERIAL


El material d'escalada: cordes, arnesos infantils i adults, cintes expres, mosquetons de rosca , aparells asseguradors, i manualitats va inclòs en el campus.
El material personal del nen haurà de ser sobretot roba còmoda:  Vambes, pantaló,´samarreta.
Pels dies de piscina: Tovallola, xancletes, banyador, crema protectora, gorra i si el nen ho necessita , flotador.


RESPONSABLES I INFORMACIÓ:


Responsable activitats escalada : Lali Bofill Ferrer
Responsable activitats lleure: Txell Codina
 Informació: De 19:00 a 21:00 al Centre Muntanyenc  Sant Llorenç Telf: 93 783 68 81
e-mail: campusmuntanyenc@hotmail.esCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada