22/10/12

Via "Coran Alternatif" .Gerbier

Acabant d'escalar a Benevise vam dirigir-nos cap a una  altra impressionat paret del Vercors, LE GERBIER.   Les parets pre-alpines al sud de de Grenoble   no ens reben amb un panorama no gaire encoratjador. Una espesa boira tapava les parets i tot estava ben xop.
Dormim passat  el poble Prélenfrey  al pàrquing per anar cap a les vies, situat a la pista de Bordeaux.
Sóna el despertador amb la perspectiva passada per aigua que ahir  ens va rebre, teniem dubtes de poder escalar. Però ens desperta un dia molt clar, fred però  amb un sol que ens ajudarà  a posar-nos posarà les piles ràpidament.

Un fàcil accés per un camí que ressegueix aquesta gran muralla ens porta ràpid al nostre objectiu la via  “Coran Alternatif.”. A part de la via que ens va molar molt, el que ens va deixar impressionants van  ser les espectaculars vistes  des de Grenoble fins al Montblanc.


les vistes


la paret


Comencem a escalar sota un agradable sol i bona temperatura.La via és molt bona. Els tres primers llarga són de placa pura i dura, una roca gris i compacta que ens exigeix una escalada delicada i d'adherència. A partir de la 4 tirada la cosa canvia , es converteix en  més física i atlètica. Fissura, desploms, per mi els millors llargs.
Quant al descens, hi ha dues opcions.  Baixar caminat (que era més llarga) i rapelant per una línia just al costat de la via. Vam optar per aquesta úlimta i en un moment ens vam plantar a peu de via.
Via molt, molt recomanable, roca bona que ofereix una escalada variada i sobretot unes vistes fora de sèrie..
Pel que fa al material portàvem un joc d'aliens i un de camalots fins al 3.
Horari unes 4 hores i mitja.
Ressenyes i info al llibre del Mussato i  a la guia "Escalades en Vercors, Chartruse et Dévoluy"  de D. Duhaut i P.Peyre. Promogrimper

 les plaques de les primeres tirades:

segona part de la via comencen les fissures i el desploms (com mola!!)i després dels ràpels una agradable passejadeta fins al cotxe

2 comentaris:

  1. mmmm sona a mussatto...
    l'apuntarem al llibre de pendents

    ResponElimina
  2. doncs si! la vam treure del llibre del Mussato i val molt la pena!!

    ResponElimina