30/10/12

VIA LE SPIGOLO SUD EST A DEUX SOEURS



Ultim dia a Vercors, segons la meteo  havia de ploure, però ens vem llevar amb un dia radiant.. ..
va que fem ?! Sembla que fa bó..intentem fer alguna cosa?
La nit ja l'havíem passat al pàrquing de les Deux Soeurs, dues grandíssimes agulles a continuació de la paret de Gerbier.
Aproximació poc complicada però empinada. Es passa pel refugi  que durant l'hivern forma part de les pistes d'esquí. Estem alts i la fresqueta es nota però fa sol i l'ambient convida a escalar.
La via escollida és “Espigolo sud-est” a  l'agulla Agatha. Com el nom indica són dues germanes una es diu Agatha i l'altra Sophie.
Una via de caire clàssic, molt bona, una mica discontínua però ressegueix un esperó  i la fa una línia molt estètica.  Semi-equipada es van trobant claus i algun espit.
L'arribada a dalt és un sorprenent espectacle, recorda una mica el paisatge de Pirineus.  Prats, turons i llacs ens rebran al sortir de la via, i el que és més importat el sol ens ha acompanyat tot el dia!
La baixada  evident i curiosa, una agradable passeig pel coll que formen les dues germanes.
Via molt recomanable  de poca dificultat ben assegurada i que es pot protegir quan cal.
Horari; 4h30
Material : un joc d'aliens i un camalots fins el #3.
Ressenyes i info : al llibre del Mussato i  a la guia "Escalades en Vercors, Chartruse et Dévoluy"  de D. Duhaut i P.Peyre. Promogrimpe

L'APROXIMACIÓ:
espectacular aproximació amb el Mont Aiguille al fons

cap a l'Agata



LA VIA:










CIM!






CAP AVALL:











paradeta post-escalada ...que gran!!


I s'ha acabat el nostres "estage" al Vercors, i tenim clar que hi tornarem hi ha mooolta roca i moltes vies que tenen molt bona pinta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada