2/7/13

MÉS INDRETS A VISITAR : AGRIGENTO ,SEGESTA, CALTA GIRONE



Ara que miro enrere, veig que vam estar gairebé 3 setmanes a la zona de San Vito! I és que el lloc ens va molar, i això és és el que fem si un lloc ens agrada i ens hi sentim bé allà ens quedem....sempre sobre la marxa...Ens va agradar l'escalada, i ens hem deixat vies llargues per fer i sector d'esportiva per visitar. Ensva agradar el paisatge, el mar i amb la furgo hem dormit a racons de somni i que ni el millor hotels ens podria oferir. Recomanen molt aquest racó de mon, senzill encara bastant verge i amb una gent local excepcional.
Marxem i ara toca treure la guia turística. Sicília és una illa amb molta història , s'hi han barrejat cultures i civilitzacions al llarg dels segles, això li ha donat una gran riquesa i varietat arquitectònica; ruïnes, catedrals, pobles medievals...Tots els dies que no vam escalar vam estar visitant racons de la illa i , tot el que vam veure ens va semblar d' una al·lucinant barreja de espectacularitat, bellesa i senzillesa.


els dies de ruta aprofitàvem per comprar verdures als pagesos que posaven la paradeta a peu de carretera.  Deliciós! tan les verdures com l'estona que passàvem amb el pagès ; que si d'on erem que ens explicaven com cuinaven ...!! Aquell dia vam comprar 25 carxofes!


Segesta unes de les ruïnes més fascinants de la illa, situada entre turons i muntanyes, un teatre encara en ús i un temple dòric ens va semblar una títanica construcció, tot plegat testimoni de molts segles d'història .








i que bé que estem...


Agrigento : Vall dels temples, racó de temples grecs amb 2500 anys d'antiguitat. Una miraculosa conservació i unes panoràmiques de les ruïnes amb el mar de fons en fan una visita inexcusable.


                Recorrent la vall i els seus temples; típiques  foto de turistes...però  xules no?!









Caltagirone: Ciutat barroca de la vall de Noto, coneguda per la seva ceràmica. El punt més famós és la seva la “Scala di Santa Maria del Monte” de 142 graons recoberts de mosaic que pugen a l'antiga. catedral de la ciutat.

entrada al poble, tots tenen   un aire d'abandó de deixades,  però els hi dóna cert encant...no sé si els sicilians deuen pensar el mateix o preferirien menys encant i tot més ben preservat....


els artístics graons que pugen a la catedral 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada