20/6/11

Altres sectors al voltant de Lisboa

Uns quants sectors que només vam visitar un dia per què no ens van semblar particularment interessants, excepte Portinho d'Arrabida que aquest sí que és bó, però només vam poder escalar unes poques vies ja que estava tot ben moll.

Portinho d’Arrabida (Fenda), segurament és una de les millors zones d’escalada esportiva a Portugal, compta amb un bon numero de rutes (una cinquantena) i una amplia varietat de dificultat.Roca calcària que ens ofereix uns murs de xorreres, regletes i canto, vaja, de tot una mica.A més a més l’aproximació és per unes platges , ja que tota aquesta zona forma part del Parc Natural de la Sierra de Arrábida . El sector és molt peculiar, ja que les parets són com una mena de falla, una fissura enorme i s’escala a dins, d’aquí el nom de Fenda. Les vies tenien molt bona pinta però xopes! Només varem poder fer uns sèptims en una part més taronjosa del mur que no es mullava.Crec que val una visita a aquesta escola però primer comprovar l’estat de la roca, després de pluja regalima tot.


algunes de les vies que vam poder escalar (poques) el mur és prou impressionant

les platges a última hora del vespre

Sesimbra: Aquesta va ser la primera zona a on vam escalar a Portugal, hi vam anar per què és un sector que està a ple sol, i com que havia estat plovent i encara estava ennuvolat vam creure que seria un bon moment per conèixe´. Però tal com vam arribar al peu de via va fer acte de presència un sol molt radiant que ens fa deixar groguis, amb la qual cosa varem fer un parell de vies i vam anar al port del poble a passejar i a contemplar als pescadors.

Zona arran de mar, lloc força espectacular, roca calcària. Predomina un estil d’escalada tècnica amb abrasives regletes de coral, d’aquelles que punxen tant! Zona de rigorós hivern.


arribem a peu de via, el Quim ja s'ho rumia....si una cosa no suporta és la calor!


ja que estem aquí farem un parell de vietes

anem al port




Pinheiros: Poca cosa a dir a d’aquest sector, hi vam anar per què hi estaven obrint vies, però la veritat és que no ens va seduir gaire.

És a prop de Cabo Spichel, l’aproximació no és evident,és entretinguti i amb molt d'ambient ja que cal rapelar els peny- segats per arribar a peu de via.Hi ha un mur superior a on la roca és més bona i hi ha alguna via interessant i un mur inferior amb roca bastant dolenta. Això si, el lloc és espectacular.

La situació era curiosa, a ple migdia amb un sol de justícia , al mur de dalt els dos portuguesos donant “pegues” fanàtics a ple sol a la via que acabaven d’obrir i mentrestant el Quim i jo buscant una trista ombra ...que fem? Puges tu o pujo jo? Aquest torrat no hi ha qui l’aguanti. Ja tinc ganes ja d’escalar però....

Malgrat tot, crec que els escaladors de Lisboa que estan obrint vies estan fent una feina de “titans” no és pas fàcil obrir i escalar a ple sol.

la muralla és impressionant però no hi ha vies vies bones bones...


rapelant arribar al peu del mur


doncs si no escalaem farem algunes fotos és curiós la de flora que creix a entre el mar i la roca



Cascais: Aquesta petita zona, està en una badia, a l’oest de Portugal. Cascais i els voltants són un seguit de pobles de costa amb una bona afluència de turisme. I sobretot amb molt bones platges a on es practica el surf.
Cal dir que les platges de Portugal són una referència pel surfistes i és normal veure pàrkings plens de furgonetes i els surfistes amb les planxes sota el braç o surant dins l’aigua esperant la apreciada onada...

Continuant amb el sector de Cascais.....no ens va molar gaire, el lloc podria és molt bonic per què és arran de mar i els colors de la roca i el mar fan uns contrastos espectaculars,però està molt brut . Les vies són més aviat curtetes, el tacte molt relliscòs per la proximitat al mar. Potser val la pena per anar-hi un dia, però està a ple sol .


Com j he dit, per mi són petits sectors per una curta visita i l'escalada i les condicions no seràn les més òpitmes, però aquest entorn marítim d'intensos colors i molt d'ambient ens van deixar un bon regust.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada