10/6/11

LES VIES DE SINTRA

Sintra un altre lloc a pocs km. de Lisboa, és una zona més famosa pels seus blocs que per les seves vies, parlant en termes d’escalada, per què Sintra, és coneguda com una de les ciutats més belles de Portugal, i és una ciutat preciosa amb carrers empedrats edificis històrics i uns palaus espectaculars, i a més a més està envoltada pel Parc Natural Sintra-Cascais que és una joia natural.

I qui passi per aquest poble no es pot perdre uns dels pastissos més famosos i més deliciosos de Portugal, els "travesseiros", que es poden trobar a la pintoresca pastisseria Piriquita, d'aquelles de tota la vida.


i desprès d'escalar qui no es menjaria aquest pastisset....

El poble:


El primer dia que vam anar a escalar a Sintra amb el Fran, ens va portar a uns racons interessants, i sort que hi vam anar amb ell per què no eren pas fàcils de trobar. L'accés és enrevessat i poc evident però és molt curiòs, els boscos de Sintra estàn formats per llaurers, no havia vist mai tant llaurer junt i fins es respirava l'agradable olor d'aquesta fulla.

Si haig de ser sincera quan vaig veure el mur no em van entusiasmar, però les vies em van sorprendre gratament, ens esperava un granit adherent i unes línies molt curioses, algunes més tècniques i algunes més desplomades.

Vam estar a Penedo Da Amizade. Dos petits murs amb una escalada variada. Al primer que vam anar s'hi accedeix amb un rapel, i és un racó amb força ambient i bones vistes. I per sortir de la paret el Fran ens va recomanar la via "Bebé" un 6a, molt bó desplomat..sembla impossible que el granit també desplomi i tingui canto. I seguin la mateixa tònica de desplom i canto varem escalar un parell de vies molt bones en el bloc que es troba situat just a sobre el 7a "Deus do vento" i el 7b+ "Moura Maldita" exigent i bó.


les vistes que podíem contemplar des del sector


des de les vies podíem contemplar aquest majestuòs castell, un dels tants que hi ha pels voltants


aprox cap a les vies


el Quim a "PGA" 7a, ole amb l' "streching" però al "lloro" amb la corda....


el Fran escalant"Bebé" la via de sortida


via "Deus do Vento"

el Fran a la "Moura Maldita"

Per acabar el dia vam entrar al Castelo dos Mouros (per la reraguarda, aprofitant que les vies acabaven just a la muralla ...)



Ens han agradat les vies de Sintra, el lloc, sobreot el poble i els boscos es mereixen una visita, i les vies, doncs n'hi ha poques però d'una qualitat prou bona, una zona per anar-hi un dia i fer les vies més bones.
En aquesta web hi ha alguna ressenya de la zona ;http://www.gmesintra.com/html/main_inicial.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada