19/11/11

Info pràctica Dolomites

Com arribar-hi:
Els altres viatges que hem fet ho hem fet per carretera, de Terrassa a Cortina d’Ampezzo hi ha uns 14.000 kms. mai no els hem fet d’un tacada sinó sempre parant en alguna zona francesa.
Aquest cop ho hem fet via marítima, amb ferri fins a Livorno (amb Grimaldi ) els preus dependrà de la temporada, la millor opció es fer el trajecte per Gènova però no varem trobar bitllet.
A on anar a parar amb la furgo:
Nosaltres hem estat amb la furgo, no ès difícil acoplar-se , en alguns parkings o en els colls sempre hi trobarem la comunitat d’autocaravanes allà instalades i nosaltres també. Pels volts de Cortina d’Ampezzo no és tan fàcil però anant cap a Fiames hi ha un camper service una zona habilitada amb wc i aigua a on t’hi pots instalar per un mòdic preu. En el pàrking de les 3 Cime di Lavaredo s’hi pot dormir (havent pagant els 22 € que val entrar). També es pot dormir en el pàrking del refugi de la Tofana. Però haig de dir que a on millor vam estar va ser a la Vall di Zoldo a casa del Santi i l’Annabella, com ens van mimar!! Aprofitant que l’Annabella està en els seus estudis de Shiatsu ens va fer un massatge deliciós, gràcies parella per la vostra hospitalitat!

l'acollidora caseta del Santi i l'Anabella Fornesigue
passo Sella, la nostra furgo i la furgo" fastuc " acabada de pintar de l'Enric...molt discreta no?

pàrking de les 3 Cime di Lavaredo

Compres:
A Cortina d’Ampezzo hi trobem la Cooperativa a on hi ha de tot, els preus no són barats però com ja he dit hi trobarem de tot. Per exemple, després de preguntar per diversos poblets de la zona, a la cooperativa va ser l’únic lloc a on vam trobar una bombona de càmping gas (d’aquelles blaves), cap a la zona de la Civetta en el poble d’Agordo també podrem fer compres grans. A Canazei el que si hi trobarem són botigues de roba i material esportiu, algunes coses bé de preu en dies de pluja és una bona opció.

evidentment no podíem marxar de Cortina sense haver-nos menjat una clàssica pizza
Quan anar-hi:
De juliol a finals de setembre podem trobar les millors condicions per penjar-nos a la paret. El setembre sol ser més estable però el dia és més curt. La veritat és que la pluja de tarda pot estar sempre present en qualsevol mes.
Per saber la meteo, a totes les oficines de turisme i algunes botigues la pengen en previsió de 2 o 3 dies i és bastant fiable.ç
Es pot consultar:

Ressenyes:
Dues webs molt complertes per informació de l'escalada en dolomites:
Llibres:
N’hi ha un bon grapat, a Cortina o Canazei es poden trobar en tendes de muntanya o llibreries ,alguns ja no s’editen.
Els que tenim nosaltres i tots ens han estat útils són:
“Arrampicare in val gardena” de Mauro Bernardi ED: Athesia Tourisitc
“Arrampicare a Cortina d’Ampezzo e dintorni de Mauro Bernardi ED: Athesia Tourisitc
“vie e vicende in Dolomiti” de Ivo Rabanser i Orietta Bonaldo ED: Versante Sud
“Arrampicata sportiva e vie moderne in Val di Fassa,Fiemme e Val gardena” Gabriele Bonanno ED. Lagir Alpina
“Arrampicata Sportiva a Cortina d’Ampezzo” de Roberto Casanova ED: Cierre Edizioni
Pel que fa a Cartogràfia ens hem mogut amb els mapes de Kompass, n’hi ha de totes les zones de Dolomites i a diferents escales, valen la pena, per algunes aprox o alguna baixada.
I ja està...crec...Dolomites un lloc màgic, un paradís, s’ha de veure per poder entendre l’atracció que ens provoquen als escaladors i no escaladors. Un espectacle memorable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada