15/11/11

Últimes vies a Dolomites. Torre Venezia a la Civetta


Vam acabar el nostre tour dolomític a la zona de la Civetta, escalant dues vies a la Torre Venezia.
Aquesta impressionant mole rocosa es troba a la vessant sud del massís, i les vies (sembla mentida) estan pràcticament tot el dia al sol, però és igual, per que quan vam escalar la Andrich Fae vam estar rodejats d’una espessa boira baixa i per tant el sol ni el vam veure, en la Tissi, en canvi vam tenir un dia molt clar assoleiat i agradable mmm...
El que vam fer nosaltres per fer les dues vies va ser fer un parell de nits en el refugi de Vazzoler, justament feia dos dies que havien tancat (crec que tanquen el 2º finde de setembre) i nomes quedava oberta la part lliure. Per nosaltres perfecte, la part lliure és una planta baixa amb 10 lliteres i respectives mantes i una taula. Suposo que com que era just la primera setmana que funcionava el lliure, estava tot net com una patena.
Doncs bé, el cotxe es deixa a als afores del poble d’Agorda al pàrking de la Cappanna Trieste, d’allà en un a hora i mitja pista porta al al refu. Comencem a caminar amb els bultos pels dos dies, als pocs minuts eps! Passa un caçador amb el seu petit suzuki fem dit no gaire convençuts i para! Ole! La caminada es transforma en 10’ de cotxe. Genial! Arribem al refu, estem sols, montem la paradeta i fem una part de l’aprox a la Torre i ens controlem la via per demà. La Tissi.

primers moments de la nostra curta aprox. flipant amb la presència de la Torre Trieste, aquesta ja la vam escalar fa un parell d'anys per la via Cassin, uf! que dir d'aquesta gran línia i dels 16 rapels de baixada!!

la part lliure del refugi Vazzoler, vam estar regalats!

la Torre Venezia...que dir?!
controlant la via
a sopaaar!! unes energètiques però glaçades llenties amb arròs

La Via Tissi;: Una gran clàssica del 1933, escalada impressionant que recòrre la vasta paret de la vessant sud. 400 m a on trobarem trams de roca bona i no tan bona i una espectacular travessia. Equipada amb claus, que en algun llarg cal parar atenció per localitzar-los.
Excepcional, molt recomanable.
Material utilitzat : com sempre un joc de cams del 0,5 al 3 i aliens .
Horari: 6 h. Aprox.
La baixada; Es fan uns 2 o 3 ràpels per la cara nord i el que vam fer va ser una canal i uns rapels que ens van deixar a la cara oest (que no és la baixada normal), però vam baixar per aquesta banda per controlar la via Andrich Fae.
Info de la via Tissi: www.sassbaloss.com
els primer llargs, vam entrar per l'esquerra per recomanació d'uns locals, la directa és una tartera bastant desagradable

i tenim soool!!
vistes del Pelmo, no gaire nítides però no per això menys impressionants

els primers ràpels per la Nord, al arribar al coll vam anar direcció la Oest
rapelant per la canal de la cara oest...els ràpel no és que fossin gaire fiables...

tornant cap al refu...que bucòlic!!
L'endemà vam escalar una altra clàssica ll’Andrich Fae. Una majestuosa línia que recorre l’esperò que separa la vessant oest i la sud de la Torre. S’ens va fer curta per què comença bastant amunt , però és una escalda increïble, roca bona, diedres evidents i poca dificultat i a gaudir de l’ascensió.!
Evidentment és una via de visita obligada apte per a tots els públics, és a dir no és un via gaire exigent.
Material utilitzat : com sempre un joc de cams 0,5 al 3 i aliens
Aquesta vegada baixarem per la normal, després dels ràpels de la Nord anirem seguint unes marques vermelles que a través d’un espectacular barranc ens portaran a la banda est de la Torre i un fàcil camí fins al refu.
Info de la via: www.planetmountain.comimpressionants vistes de la Torre Trieste

per fi anem a una cara sud, però no hi ha manera de tenir sol, aquesta vegada la boira ens seguirà tota la via
i tu, quants anys tens??


acabada la via i ara cap al cim
el cim de la Torre, amb la caixa de registre

el descens, va ser molt guapo, la boira, el barranc...

a la baixada no va passar cap caçador i després de la via i la pista els peus estaven trinxats

Que dir...una passada....el lloc, les vies,la tranquilitat de dormir sols en el refu, s’hi ha d’anar!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada