15/4/09

Deixem Red River Gorge

Ja ha passat un mes i no ens hem mogut de Red River, ens ha agradat molt, bona roca i vies de gran qualitat. Volíem visitar New River Gorge, una altra escola a l'estat de West Virginia i a unes 4 hores de Red, però els escaladors locals ens van comentar que en la primavera hi sol ploure bastant, la roca triga en eixugar-se. I a diferència de Red, no desploma tant i les vies solen mullar-se més.
Aquí va una mica d'info pràctica per arribar i moure's per Red.

  • Com arribar-hi:
Hi ha vàries opcions, es pot volar a New York o a Washington i llogar un cotxe. Nosaltres vam volar a New York. També es podria volar a Lexington una petita ciutat a una hora de Red però pot sortir més car, ja que és un aeroport petit.
Nosaltres hem comprat un cotxe perque estarem una temporada llarga pels USA però per poc temps és millor llogar un cotxe, t'estalvies temps i mals de caps i en principi és té la garantia que ha de funcionar. Un bona web per llogar autoeurope
Red està situat a l'est de l'estat de Kentucky i des de New York hi ha unes 10 hores.
  • La millor època:
Tardor, entre setembre i principis de novembre. Hi ha bona temperatura, poca humitat i la probabilitat de pluja és baixa. La primavera també és una bona estació les temperatures solen ser les mateixes que la tardor però la possibilitat de pluja és més gran i la humitat és més elevada. Per experiència pròpia, que hi hem estat en primavera, hem tingut dies de tot, sol, pluja, humitat, dies secs, fred i calor. Tot i així es pot escalar sempre faci el temps que faci. El més empipador són els dies humits en que la fricció és realment dolenta.

  • A on instal·lar-se:
Hem estat una mica a tot arreu. Uns dies a Miguel's Pizza, punt de trobada de la comunitat escaladora. Les pizzes són bones, però les instal·lacions molt bàsiques, el lloc d'acampada no és molt bó quan plou queda tot innundat. El preu és molt econòmic 2 $ per persona i la dutxa 2$ . Personalment, no ens ha convençut gaire hi ha molta gent i solt haver-hi bastant xivarri. Els propietaris són molt amables i ens ha molat per menjar alguna cosa o passar-hi una estona.



Miguel's pizza.

Un altre càmping a on hem estat algunes nits és Lago Linda i ens ha semblat un bon lloc. Està bastant ben situat, a prop dels principals sector, Motherlode... Val 5 $ per nit i persona i inclou la dutxa,connexió a Internet i toma elèctrica. Per nosaltres és el millor lloc per instal·lar-se si es va amb tenda. Hi sol haver bastant escalador que fuig del xivarri de Miguel's. A més a més la senyora Linda és molt simpàtica i l'entorn és molt agradable, el càmping està al costat d'un llac enmig d'un bosc i prats.


Internet enmig del bosc a Lago Linda!

Una altre lloc a on ens hem instal·lat és a True North ,una mena d'alberg ofereixen allotjament en habitacions de grup, té unes bones instal·lacions i és molt tranquil. Amb nosaltres va fer una cosa poc usual, vam dormir en el pati, en el cotxe, pagant 5$ la nit amb dret a lavabo, dutxes a part per 3 $.


Paradeta que teníem montada amb el Malcolm i l'Angela a True North


El menjador de True North

El tema dormir, nosaltres hem estat combinant càmpings amb dormir en algun parking dels sectors o alguna area de descans.


En un dels pàrkings, la Harriet ja amoblada.

Una altra opció es l'allotjament en cabines o bungalows, si es va en grup pot ser una opció a tenir en compte. A Lago Linda llogaven cabines i ens va semblar un bon lloc.

  • Funcionament de l'àrea:
Red és una gran zona i els escaladors estan fent molta feina per mantenir-la. S'ha creat la Coal·lició d'Escaladors de Red River Gorge, la qual porta el manteniment de la zona i ha dut a terme una iniciativa bastant interessant que és la següent:
Pendergrass Murray Recreational Reserve són unes terres públiques però que en gran part pertànyen a una companyia de Gas Natural que és la que extreu petroli. La companyia propietària de les maquinetes que veiem quan anem cap alguns sectors.


una de les tantes!

El que han fet els escaladors és comprar la roca d'aquesta part, que és a on hi alguns del sectors més importants de Red, i el 2013 acaben el pagament. Cap el 2000 van tenir problemes amb la companyia i els accessos, que els va barrar alguns camins i fins tot va remolcar cotxes d'escaladors amb grua. La base de la compra és que "si la roca és nostra no ens la poden prohibir". El fet de comprar pot ser una bona sol·lució o no, pot tenir moltes interpretacions però crec que estan fent una bona feina, al menys lluiten perque tots puguem gaudir de la roca de Red.
Per això val la pena seguir els seus consells i intentar ser amable amb els locals.




Un Kiosk informatiu pels escaladors.

  • Altres coses:
Per aconseguir aigua, si s'està en el càmping cap problema. I si no, hi ha una font en la carretera 77 entre la milla 1 i 2 (anant cap el Secto Military Wall). A vegades anàvem a omplir a l'Area de descans, però amb discreció. I si no en les benzineres si ho demanes normalment et deixen omplir.

La meteo: forecast.weather.gov

Internet: a Miguel's hi ha un ordinador, si es va amb portàtil el pasword pel WI FI són 2$.
A Stanton n'hi ha a la Biblioteca i nosaltres vam trobar senyal a la bugaderia davant del Kroger (el super).

Hi ha molta sorra en els sectors mola portar una funda ben gran no només per la corda sinó per tot el material.

  • Dies de descans
Eren els dies que aprofitàvem per anar a Stanton o Winchester a comprar.
Es poder fer caminadetes interessants per la zona a Red River Geological Area o pel Natural Bridge State Resort. En la carretera 715 a prop del sector Tower Rock hi ha un Visitor Center, amb mapes i info de la zona. Val la pena fer un tomb per aquests paratges.



Estirant després d'anar a còrrer pel boscos de la zona




Dia de descans, El Malcolm i el Quim fent de tècnics amb el meu portàtil...el van arreglar!

I això és tot! Tot i que sempre hem dit que per escalada esportiva com a Catalunya no hi ha res,
Red està a l'alçada de les nostres millors escoles.Val molt la pena, no només la roca sinó poder conèixer Kentucky i la seva gent.

1 comentari:

  1. Ostres! Com m'agradaria fer l'Arachnid.
    Pel que fa a la coalició d'escaladors, han fet una cosa que va haver de fer en Castellnou a Tivissa amb el Morral de Penyaroja perquè una societat de caçadors amençava en tallar el pas cap a la paret.
    Ricard

    ResponElimina