25/8/11

Balme de Yenne


Continuem direcció nord-oest, el proper objectiu és a la Balme de Yenne una zona d'escalada esportiva a pocs kms. a l'oest de la ciutat de Chambéry.
Sobre el lloc, un indret preciós i molt tranquil, al costat del riu hi vam trobar uns "apalanques" perfectes, banyadeta i relax desprès d'escalar. Per dormir també hi ha un càmping a l'entrada de Yenne (venint des de la Balme). Els càmpings municipal solen ser bastant econòmics.

el poble de Yenne i els seus voltants:








posta de sol des del riu, es difícil transmetre la tranquil·litat que es respirava...



el cigne i molt silenci....que bé que s'hi estava!

Sobre l'escalada, ens vam trobar un muret de calcari gris i compacte bastant impressionant, predominen les vies difícils, llargues amb xorrera i regleta. Les vies que vam fer eren bones,però també hi havia alguna no tan recomanable, no hi ha grau fàcil, algun 6bs com a mínim. Sempre hi ha escaladors locals a qui preguntar sobre vies i graus. Recordo un 7b/+ la Catedrale que era bó, el Quim va provar algun 8a de l'esquerra però va flipar amb com patinava tot, ens van recomanar un 7c+ King Kong , i a la dreta del tot, just passat la cova hi ha uns quants 7bs/+ molt recomanables.
Ho vam trobar tot molt patinòs, potser era que feia calor i que el sector queda arran de carretera o que les vies ja comencen a estar sobades.
La paret està a l'ombra gran part del dia comença a entrar el sol a mitja tard, la millor època deu ser tardor o primavera. Evidentment si està a l'ombra a l'estiu es pot escalar però si al maig ja feia calda l'agost deu ser dur. Hi vam estar uns quants dies, ens va agradar, personalment és un lloc que si estàs de ruta val la pena fer una parada per escalar i conèixer la zona , però no faria un viatge exclusivament per venir a escalar a aquest sector.
Les parets és veuen des de la carretera, estan entre el poble de Yenne i la Balme, és molt fàcil de trobar per que s'aparca en l'únic restaurant que hi ha en la carretera i el sector queda a sobre, es caminen 5 minutets.

vistes de les parets des del pàrking, la caseta és el restaurant que serveix de referència bona per trobar els sectors, bé , sempre hi ha gent i es veu des de la carretera

algunes fotos dels sector:







i tot i que algun dia ens va ploure amb ganes vam poder escalar les vies no es mullen, tot i que el tacte "exquisit"

aquí uns topos que ens va passar un francés:

2 comentaris:

  1. Perque no tens fills? per el que feu... Forever young?

    ResponElimina
  2. endavant amb el blog...molt interessant!
    Piju

    ResponElimina