15/1/12

VISITA AL PARC NACIONAL DE L’ISALO


El dia anterior ja vam deixar acordada la visita al Parc Nacional de l'Isalo amb un dels guies que treballa per Chez Momo. La visita al Parc no es pot fer sense guia, en el poble també hi ha una oficina de guies del parc amb preus oficials i informació. Sobre preus: L’entrada ens va costar 25.000 iariaris per persona i el guia ens va sortir a 26.400 iariaris per persona i el cotxe del poble a l’entrada del parc 7.000 iariaris per persona.
El Parc de l’ Isalo, correspon a un immens massís de gres envoltat de prats grogosos i verds. L’interior de la muntanya és un laberint de valls, barranc i rius.
A més a més serà a on podrem contemplar al únic al immillorable al divertidíssim (presentació de circ..) i curiòs lèmur de cua anellada Quines bèsties, àgils ràpides i com salten i trepen!! Hauria estat hores contemplant-los. El lèmur de cua anellada és una de les 70 espècies de lèmurs que es troben a Madagascar. La veritat que quan fem un viatge ens informem sobre el destí però no som dels que ens empollem les guies i anem sabent-ho tot, intentem anar bastant verges i treure informació del que veiem i vivim. Però en el cas de Madagascar ens vam documentar veient les pelis de dibuixos Madagascar 1 i 2 (no té res a veure amb la vida de la illa però són ben divertides), doncs bé, a Madagascar 1 hi ha una rave de lèmurs, una seqüència genial.
En el parc es poden fer diverses rutes, nosaltres en vam triar una de llargueta, un bucle que vorejava el massís per dalt, vam patir una mica de calor per qué tot i que vam sortir d’hora vam caminar a ple migdia però per uns racons i amb unes vistes sensacionals.
El programa va ser:
A les 6:30 a la oficina del Parc per comprar les entrades, després el trajecte amb cotxe fins al parking de l’entrada. El cotxe era de l’epoca dels Picapiedra, sense exagerar, els que anàvem al darrera teníem un forat als nostres peus, les finestres ni pujaven ni baixaven i una intensa pudor a benzina ens va acompanyar tot el trajecte de 20 km.
eps! parem mireu que hi ha....

Primera caminadeta cap al barranc del Maquis, sincerament, res de l’altre món.
Paradeta per contemplar lèmurs i a partir d’aquí comença una bona caminada, ens enfilem fins al punt més del massís d’allà les vistes són espectaculars. Després, una baixada per uns paratges secs, rocoso i molt verges (es fa llarga per què la fem a ple sol però va ser molt guapa) i acabem dinant i remullant-nos en unes piscinetes d’aigua deliciosa, mmm! que bé que s’ens va posar la banyadeta, vam arribar realment acalorats. Acabem el dia a la cascada, un raconet tranquil, un salt de 15 m. per un paret negre i molsosa.
Tornem Ranohira caminant per la pista i xerrant amb el guia, em sap greu no recordo el seu nom però era un noi molt agradable amb moltes ganes de treballar i explicar-nos coses.
Panoràmica de les parets que formen el Parc;

Barranc del Maquis

i per fi les preuades vistes de lèmurs...genials...

vistes que vam tenir durant l'ascensió al punt més alt del parc

part superior del parc, sequedat, roca, flora espinosa tot molt dur i impressionant,
un exemple de flora endèmica de la illa, l'anomat pota d'elefant que té líquid al seu interior

i després de la caminada una ansiada banayadeta a les Piscines


tornant cap al poble ens vam topar amb un camaleó nan, "al loro "!!!

La visita a Isalo ens va agradar molt, però ens ho esperàvem encara més impressionant, la Lonely ho presenta com un lloc galàctic i , home , si que és macó però crec que la guia exagera bastant. Però crec que si es va a Madagascar s’ha de visitar i fer la volta que vam fer ja que té unes molt bones vistes. Molta gent només va als barrancs i als gorgs per què són les rutes que menys es camina,però és el menys impressionant.
Foto de grup amb el guia
Acabem el dia amb un soparet al poble al restaurant Orchidea, boníssim!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada