1/1/12

Massís del Tsaranoro, escalada i granit malgatx.


En principi havíem programat un viatge per fer bici, però quan vam decidir que anàvem a Madagascar teníem clar que hi havíem d’escalar.

Tot i aixó, la nostra visita al granit malgatx va durar ben poc per culpa de la calor, quan les temperatures sobrepassen els 40 º per molt fanàtic que se sigui no és gens agradable estar penjat en una placa de granit i els peus embotits i bategant dins els gats. Però... alguna via si que vam fer.

Els paisatges del Tsaranoro és d’aquells que se’t queden gravats per sempre a la memòria. Al sortir del càmping vam veure unes verticals i imponents muralles de granit fosc amb una manta de verda vegetació als seus peus, és un paisatge estrany, una barreja entre roca i selva. Únic.

no cal dir res...

El primer dia vam fer la via “Pectorine” 6b 300m. Una excepcional línia que recorre les diferents textures del granit, regletes ganivetoses, adherències i algun forat. Una gran via molt recomanable com a primer contacte. L’accés curt, fàcil i evident , Lemur Wall que és el nom de la paret a on hi ha la via es veu clarament des del Camp Cata. La via està totalment equipada, de material només cal cintes i reunions. La baixada, nosaltres vam rapelar, són uns rapel poc complicats. Però també hi ha un descens a peu per la banda és que està equipat amb cordes fixes i és molt evident.

Aquesta va ser la únic via que vam fer, ens hauria agradat pujar per alguna paret més llarga però no va ser la millor epòca per estar penjat a la paret.

Per info sobre l’escalada a Camp Catta hi ha alguns llibres de piades i ressenyes, a la web La noche del Loro hi ha un bon repertori de vies recomanadaes i informació general i, com sempre en el llibre de Parois de Legende d’Arnaud Petit també hi trobarem info i ressenyes.


1er llarg


l'Enric concentradíssim per les plaques i regletes

quin "disfruteee"


i per sobre nostres aquest mar de roca...com suaven les mans entre la calor i les vistes...

llarg de delicada travessia


l'Enric en la R d'abans de la travessia


vistes del Camaleon des de la via es veu el Camaleon?


l'immensa esplanada que ens envoltava


el descens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada