21/2/12

VISITANT ESPAIS NATURALS D'ANDASIBE




A pocs kms d'Andasibe hi trobem el parc d'Andasibe-Mantadia de més de 12.00 Ha. Aquesta extensió comprèn espesos boscos que alberguen peculiar i autòctona fauna de Madagascar.
Visita a la reserva d' Analamazaotra . És una zona protegida la qual s'ha de visitar amb guia. Per trobar guia vam anar el dia abans a la caseta d'entrada a al reserva i ho vam deixar acordat amb un noi, no recordo el nom....però era molt atent, amb ganes d'explicar coses i satisfer la nostra curiositat. Fins i tot portava un llibre cuidadosament embolicat amb una bossa sobre la fauna i la vegetació
Vam tenir l'oportunitat de contemplar i sentir els sifakas una espècie de primat maquíssims que habita entre els arbres dels boscos de la zona. Va ser frepant el poder sentir els seus udols forts i aguts per comunicar-se entre ells i a uns quants metres de distància. La casualitat va fer que estiguessim a sota d'un grup en el moment que engegaven a cridar. A més a més és un animal que amb una alçada de prop d'un metre, és dels sifaque més grans que existeixen.
La zona boscosa és immensa i espessa, s'hi troba vegetació autòctona del país que malauradament ha esta barrejada amb pins i eucaliptus implantat a finals del s. XIX.
Però nosaltres amb el que més vam al·lucinar va ser amb la fauna,com es mouen i com trepen els lèmurs, com avancen els camaleons....moments únics...

sifaques:
si mirem el morro, està cridant
no cal patir! segons el guia no hi ha cap serp verinosa a Madagascar...no se...
mora mora
temiter amb els seus curiosos habitants
divertit, sembla tret d'uns dibuixos animats
és el cargol africà gegant:

L'endemà vam anar al Parc Mantadia. Vam fer-ho amb el mateix guia, però no vam tenir tanta sort, aquell dia no varem poder contemplar tanta fauna i vam estar unes 4 h caminant pel bosc que al final ja se'ns va fer pesat. Tot que el paisatges és curiòs però crec que no és dels millors parcs de l país. Vam veure algun indri però enfilats a dalt dels arbres i massa amunt per contemplar-los amb detall.
començant la pista que ens portarà a l'entrada del parc
l'entrada
un racó ben camuflat per aparcar les bicis

alguns dels sifaka que veurem
extensions infinites de bosc i vegetació
veurem algun "bitxo" més?
El que si va molar va ser que per anar a l'entrada del parc hi ha 20 kms de pista , i ho vam fer en bici el guia també se'n va portar una, un veritable ferro que amb prou feines canviaven el pinyons. I i el que s'ho va passar més bé va ser ell. A la tornada es va posar a darrera l'Enric i a fondo !! quan va arribar va dir que era el primer cop que ho feia en bici però va s'ho va passar moooolt bé!!
Aquesta va ser la nostra estada en la zona d'Andasibe, com ja vaig dir el poble té alguna cosa especial, tot és molt senzill i es respira un aire molt calmat enmig d'una gent molt tranquil·la i amable, i hi vam estar molt bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada